ASAYİŞ Haber Girişi : 13 Haziran 2020 00:05

Kars'ta PKK/KCK Operasyonu

Kars'ta PKK/KCK  Operasyonu
Kars’ta PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanmalarından DGH’e bağlı olarak faaliyet yürüten 8 şahıs gözaltına alındı.

Kars Olay-Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince; PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanmalarından DGH (Devrimci Gençlik Hareketi)’e bağlı olarak ilimiz ve ilçelerimizde örgütsel faaliyet yürüttüğü tespit edilen, A.Y, C.G, Ç.P, E.K, T.K, A.A.K, D.K isimli şahıslar ile 2012-2016 yılları arasında örgütün ilimiz üniversite gençlik yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Z.Ç isimli şahıs olmak üzere toplam (8) şüpheli şahıs 12.06.2020 günü Kars merkezli, Kağızman ve Digor ile Diyarbakır, Iğdır ve İstanbul ilinde yapılan eş zamanlı operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştır.


Yapılan ikamet ve iş yeri aramalarında: Ruhsatsız av tüfeği, av tüfeği fişekleri, kuru sıkı tabanca, haklarında toplatma kararı bulunan kitaplar ile dijital materyaller ele geçirilmiştir. " denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.