KARS Haber Girişi : 21 Şubat 2020 14:05

Kars'ta Öğrenci Geldi Şehir Rahatladı

Kars'ta Öğrenci Geldi Şehir Rahatladı
Kafkas Üniversitesi'nde Yarıyıl tatiliyle birlikte memleketlerine giden öğrenciler dönmeye başladı. Yoklukları hemen hissedilen üniversite öğrencilerinin dönmesi şehirde rahatlık oluşturdu.

Kars Olay-Kars'ın en önemli dinamosu olan Kafkas Üniversitesi öğrencileri tatilin bitmesiyle birlikte okullarına dönmeye başladılar. Özellikle üniversite öğrencilerinin yokluğunu hemen hissettiklerini dile getiren Kars esnafı “Üniversite öğrencileri memleketlerinden döndüklerinde kentte piyasa canlanmaya başlıyor.

 

Şehrimizin üniversite öğrencilerinin kıymetini daha iyi anlaması gerekiyor. Esnaf için önemli olan Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin bu anlamda her an daha iyi karşılanması ve ilgi görmesi gerekiyor. Her geçen gün bunun önemini anlıyoruz” diye ifade ettiler.

 

Tatiller esnafın belini büküyor
İç piyasasını üniversite öğrencileriyle canlı tutan Kars esnafı tatillerde üniversite öğrencilerinin yokluklarının kendini belli ettiğini dile getiriyorlar. Yarıyıl tatilinin bitmesiyle birlikte kentte gözle görünür canlılığa neden olan Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin Kars için çok şey ifade ettiğini dile getiren esnaflar “Şehrimiz için fabrika konumunda olan öğrencilerin ne demek olduğunu tatillerde daha iyi anlıyoruz.

 

Bu nedenle öğrencilerimize daha fazla kıymet vererek onların Kars'a olan kazancını iyi analiz etmeliyiz. Öğrenci geldiği hafta kentte canlılık kazandırdı. Bunun kıymetini bilmeli ve üzerimize düşeni yapmalıyız. Bunun için gösterdiğimiz ilgiyi daha da arttırmalıyız” diye konuştular. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • öğrenci 24 Şubat 2020 16:26

    Kars esnafı ve ev sahipleri,(bazılarını tenzih ediyorum) maalesef üniversite öğrencilerinin değerini ve kıymetini bilmiyor. Kiralar almış başını gidiyor, lokanta ve kafeler acımasız. Lütfen öğrenciyi yolunacak kaz olarak görmesinler. Biraz empati kursunlar.

  • ........ 24 Şubat 2020 13:26

    esnaf öğrenciyi o kadar seviyorki..3 katına satıyor allahtan a 101 bim falan var