SAĞLIK Haber Girişi : 24 Şubat 2020 22:22

Kars'ta O Mahallede Zehirli Akrep Korkusu

Kars'ta O Mahallede Zehirli Akrep Korkusu
Kars’ın Sukapı Mahallesinde son günlerde evlerde dolaşan zehirli akrepler mahalleliyi tedirgin etti.
Kars'ta O Mahallede Zehirli Akrep Korkusu

Kars Olay-Muhtar Ataman Beki, hemen hemen hergün bir akrep vakasıyla karşılaştıklarını belirterek olumsuzlukların yaşanmaması için önlem alınması gerektiğini belirtip, yetkililerden yardım etmelerini istedi.

 

300 seçmeni bulunan Kars’ın en eski mahallelerinden Sukapı Mahallesi, harabe ve eski binaların çokluğuyla biliniyor. Dağlık arazi içinde olması, alt yapı yetersizliğinin de olduğu mahallede son zamanda zehirli akrep korkusu yaşanmaya başladı. Birçok vatandaş çocukların akrep korkusu nedeniyle evlerinden taşınmak zorunda kaldı. Kalanları ise bu korkuyla yaşamlarını sürdürüyorlar.

 

Servet Savaş da 2 erkek 1 kız toplam 5 nüfusla birlikte yaşadığı evinde zehirli akrep çıkması nedeniyle sıkıntı çekmeye başladı. Geceleri adeta kabusa dönen aile dün akşam da duvarda gezinen bir akrep gördü. Servet Savaş durumu muhtara bildirdi ve muhtar Ataman Beki ailenin yanına giderek akrebi yakalayıp bir kavanoza koydular.

 

Muhtar Ataman Beki, mahallenin bu akrepler yüzünden boşalmaya başladığını söyleyerek ilgili kurumların yardımcı olmalarını istedi. Akreplerle bir türlü baş edemediklerin ifade eden Muhtar Beki, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Nasıl müdahale edeceğimizi de bilmiyoruz. Son günlerde 4 ayrı evde de zehirli akrep görüldü. Bütün aileler tedirginler. Aileler bizden yardım istiyor bizlerde yetkili ve ilgili kurumlardan” dedi.

 

Muhtar Beki ayrıca, mahallesinde çok sayıda eski bina bulunduğunu belirterek kentsel dönüşümün acilen Sukapı Mahallesi’nde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Evinde akrep çıkan Servet Savaş ise evlerinin çok eski olduğunu ve ne yapacaklarını bilmediklerini kaydederek yardım istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.