EKONOMİ Haber Girişi : 01 Haziran 2019 22:08

Kars'ta Mazot Gübre Desteği Başvuruları Başladı.

Kars'ta Mazot Gübre Desteği Başvuruları Başladı.
Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün Kars'taki çifçilere Mazot Gübre Desteği başvurularını biran evvel yaptırın çağrısında bulundu.

Kars Olay-Mazot Gübre Desteği başvurularını biran evvel yaptırın çağrısında bulunan Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.  "Bakanlığımız her alanda her dönemde olduğu gibi yine İnşallah çiftçimizin daima yanında onun daha çok kazanması gelirine artırılması yönünde desteklemeye devam etmektedir bu kalemde bu yıl için 2019 yılı için ekilişlerimiz için Allah'a şükür yetiştiricilerinin çiftçilerimiz şu anda Ekin işlerini bitirdiler hamdolsun yağışlarımız iyi durumda kış için aldığı ilimizin aldığı kar oranı iyi kısmen yağışlarda başladı. İnşallah verimli bir yıl olacak diye bekliyoruz tabii bakanlık olarak bakanlığımız desteklemelerine yine devam etmektedir bu desteklerin başında mazot gübre desteklemesi gelmektedir kayıt çiftçi kayıt sistemine kaydını yaptırmış çiftçilerimizin haziran ayı sonuna kadar muhakkak mazot gübre desteği başvurusu yapması gerekiyor. Son günlere bırakmadan o yoğunluğa kalmadan çiftçilerimizden bizim anamız bir an önce gelip kayıtlarını yapmaları destek başvurularını yapmaları ve yapmış olduğu ekilişi sisteme kayıt ettirmeleri ve güncellenmelidir çünkü hazirandan sonra vatandaşımızın destek başvurusunu aldıktan sonra yem bitkisi ekilişi yapan vatandaşlarımızın kontrole çıkacağız sistem kapandıktan sonra değiştirmek problem olacağından sıkıntı olacağını da vatandaşımızın hak kaybına uğramasını istemiyoruz biz bu manada haziran sonunu beklemeden tüm çiftçilerimizin mazot gübre desteği başvurusu için biran evvel  il ve ilçe müdürlüğümüzdeki ilgili personellerimize müdürlüğümüze başvurmalarını istirham ediyoruz inşallah bereketli bir yıl olacağını temenni ediyorum teşekkür ediyorum"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.