KARS Düzenleme Tarihi : 03 Temmuz 2020 00:20 Haber Girişi : 03 Temmuz 2020 00:32

Kars'ta Mantar Sezonu

Kars'ta Mantar Sezonu
Kars'ta şehrin kalabalığından ve yoğunluğundan kurtulmak isteyen vatandaşlar doğada hem yürüyüş yapıyorlar hemde organik mantar toplayarak geçiriyorlar.

Kars Olay-Kars’ta rengarenk doğasıyla birçok güzelliği sunan yaz mevsiminde doğada yetişen mantarlar da sofralara bereket katıyor. Doğanın güzelliklerini yürüyüşüyle yaşayanlar, bir yandan da sofralarını lezzetlendirecek organik mantarları topluyor.

 

Kars’ın neredeyse tüm bölgeleri, bu mevsimde doğanın kendi kendine ürettiği mantar bereketini yaşıyor.

Kars'ın Merkez Aydınalan Köyüne gelerek mantar toplayan Ünal Samancı: "Koronavirüs dolayısıyla artık çok kalablık ortamlara girmek istemediğimizden dolayı her fırsatta köyümüze geliyoruz. Biliyorsunuz Kars'ta bu sene yağmurların çok yağmasıyla birlikte mantar sezonu da biraz geçikti, geçtiğimiz günlerde yağmur yağdı ve peşine güneşin açmasıyla birlikte mantarlar çıktı. Bizde her sene olduğu gibi bu sene de, mantar toplamak için köye geldik Temiz hava, yaz mevsimi ve topladıığımız mantarları akşam eve götürüp pişirerek tadını çıkarıyoruz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.