EKONOMİ Haber Girişi : 13 Nisan 2020 21:24

Kars'ta KÖYDES'in Ödeneği Belli Oldu

Kars'ta KÖYDES'in Ödeneği Belli Oldu
Köylere yapılan alt yapı yatırımları başta olmak üzere kırsal kalkınma anlamında büyük önem taşıyan KÖYDES ödenekleri belli oldu.

Kars Olay-Kars'ta Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi kapsamında 2020 yılında gönderilen ödenekler, 39.097.634 TL oldu.

 

Köylerin içme suyu, yol ve altyapı ile kanalizasyon eksiklikleri KÖYDES kaynakları ile karşılanıyor. ‘Tarım ve hayvancılık kenti Kars'ta KÖYDES yatırımları, alt yapı standartlarının gelişmesi, kırsal kalkınma, köylerdeki yaşam imkânlarının daha cazip gelmesi anlamına geliyor. Bu durum, kır’dan kente göçü de önlemeye yardımcı olmakta.

 

En büyük kırsal kalkınma projesi olan köylerin altyapılarının desteklenmesi projesi Kars'ta köyler başta yol ve içme suyu ihtiyaçları olmak üzere temel altyapı eksikliklerini giderme maksadıyla başlatılıyor. Bu proje ile köylerinn içme suyu ve yol ihtiyaçları başta olmak üzere kanalizasyon ve benzeri altyapı ihtiyaçları da büyük oranda gideriliyor.

 

İŞTE ÖDENEK RAKAMLARI
KÖYDES tarafından Kars merkez ve ilçelere ayrılan ödenek miktarları şu şekilde.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.