KARS Haber Girişi : 30 Haziran 2019 18:53

Kars'ta Köy Çocukları Mutluluğa Pedal Çevirdiler

Kars'ta Köy Çocukları Mutluluğa Pedal Çevirdiler
Kars’ta, “Bir Oyuncak da Sen Ver” sloganıyla sosyal medya üzerinden yürüttükleri kampanya ile köy çocuklarına oyuncak dağıtan Taner Güneş bir önemli projeye daha imza atarak çocuklara bisiklet dağıttı.
Kars'ta Köy Çocukları Mutluluğa Pedal Çevirdiler

Kars Olay-Sanatçı Yavuz Bingöl ve Halk Bank’ın Genel Müdürü Osman Arslan’ın destekleriyle 100 bisiklet temin edildi. Bisikletlerin 50 adedi bugün Kars’ta ihtiyaç sahibi ve babası olmayan çocuklara dağıtıldı. 
Kendisi de babasız büyüdüğü için hayatını çocuklara adayan Taner Güneş, 2 yıl önce sosyal medya üzerinden başlattığı “Bir Oyuncak Da Sen Ver” kampanyasıyla çocukların dünyasına adeta bir güneş gibi doğdu. 9 ayda Kars’ın 382 köyünden 100 köye giderek oyuncak dağıtan Güneş, bir yandan da ikinci projesi bisiklet dağıtımı için babası olmayan çocuklar ile ihtiyaç sahibi çocukların tespitini yaptı. Güneş, birkaç ay önce kızıyla birlikte Kars’a gelen Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Yavuz Bingöl’e bisiklet projesini anlattı. Yavuz Bingöl de projenin hayata geçirilmesi için Halk bank Genel Müdürü Osman Arslan ile birlikte 100 adet bisiklet temini için düğmeye bastı. 
İlk etapta gönderilen 50 adet bisikletlerin teslimi için dağıtım töreni düzenlendi. İsimleri daha önceden belirlenen aileler Kars’a getirilirdi ve bisikletler çocuklara tek tek teslim edildi. Yaş ve cinsiyetlerine göre isimleri ve sıra numaraları yazılan bisikletleri çocukları kendileri bularak teslim aldı. Tek tek sürüş denemeleri yapılarak teslim edilen bisikletleriyle mutluluğa pedal çeviren çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Çocuklar ve aileleri Taner Güneş’e, Yavuz Bingöl’e ve Osman Arslan’a teşekkür ettiler. 
Taner Güneş, “Bir Oyuncakta Sen Ver ailesi olarak sponsorlarımız sanatçı Yavuz Bingöl, Halk Bank’ın genel müdürü Osman Arslan, sağ olsunlar katkıda bulundular. 100 tane bisiklet bize gönderdiler; babası olmayan ve ihtiyaç sahibi olan çocuklara dağıtmamız için. Şu anda 50 tanesi elimize ulaştı yakın zamanda 5 adet daha gelecek. Bizler şimdi ilk gelen 50 tanesini minik kardeşlerimizle buluşturacağız. Onlarda mutluluklara pedal çevirecekler. Çocuk gülerse dünya güler. Oyuncaksız çocuk kalmasın istiyoruz. Eğer bir şey yapılıyorsa yerli yerinde yapılsın. Gerçekten sahiplerine ulaşsın yoksa bizlerde huzursuz oluruz. Bunu başka abilelerde yaparsa onlarda huzursuz olurlar. Bizlerde imkanlarımız doğrultusunda yerli yerinde bunları ulaştırdığımızı düşünüyoruz. “ dedi.
“Çocuklar bizim geleceğimiz” diyen Güneş, “Tabi ki biz bunların karşılığını istiyoruz. Bizlerde bunun karşılığı olarak okullarını okumalarını, çocuklar elbette ki boş zamanlarında dışarıya çıkacaklar, çizgi film izleyecekler ama olabildiğince az olmalı. O boş zamanlarını kitaplarla değerlendirsinler okumaya daha çok özen göstersinler ki hayatlarını kurtarsınlar. Çünkü bunlar bizim umutlarımız. Bunlar bizim yarınlarımız., geleceğimiz. Çocukları gerçekten güldürmemiz yazım ki dünya da gülsün. Oyuncaksız çocuk kalmasın. Çocuk gülerse dünya güler” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARI GERÇEKTEN GÜLDÜRMEMİZ YAZIM Kİ DÜNYA DA GÜLSÜN. OYUNCAKSIZ ÇOCUK KALMASIN
Çocuklara nasıl ulaştığını da anlatan Güneş, “Ben kendim Kars’ın 382 köyünü oyuncak dağıtmak için üstlendim. Bugüne kadar 9 ayda yaklaşık 100 köyde çocuklara oyuncak dağıttım. Kısmet olursa kalan köylerin tamamına da dağıtacağım. Köy köy dolaşıp bütün köylere gidip minik kardeşlerimize oyuncak dağıtıyoruz. Bu esnada da babası olmayan çocukları tespit edip listesini tutuyoruz. Böyle imkanımız olduğunda da ailelerini arayıp hediyelerini armağan ediyoruz. Bu bisiklet olayını da ben öyle yaptım.gittiğim köylerde araştırıp babası olmayan çocukların notunu tutmuştum. Yavuz Bingöl kızı Türkü Bingöl ile birlikte Kars’a geldiğinde konuyu arz ettim ve bana yardımcı olmalarını istedim. Zaten daha önce de yardımcı oluyordular bisiklet projesinde de ciddi anlamda yardımcı oldular. Kendi aralarında planlama yaparak bisiklet gönderdiler. Bana da ‘Bisikletleri kimlere vermeyi düşünüyorsun’ diye sorduklarında ‘Ben babası olmayanlara dağıtmak istiyorum çünkü ben babasız büyüdüm’ dedim. O çocukları daha iyi bildiğim için neler isteyeceklerini ve neler hissettiklerini iyi bildiğim için onlara dağıtmak istedim. İnşallah imkanlarımız genişledikçe bütün kardeşlerimize güzel imkanlar sunacağız inşallah” diye konuştu.
Güneş bunda sonraki projelerine de değinerek, “Bundan sonra inşallah tüm okullara kütüphane kurmayı planlıyorum. Tespit ettiğim bazı okulların kütüphaneleri yok.  Kütüphanesiz köy okulu bırakmayacağız. Bu projemiz oyuncakla birlikte devam edecek. İkisini de beraber yürüteceğim. Çünkü o zaman çok külfetli olur. Bu giderlerimizi kendimiz karşıladığımız için zor oluyor. Bütçemiz de yoktur. Bizim ki dernek veya vakıf değil. Valilik oluruyla bu işi yürütüyoruz. Bunun doğrultusunda kendi maaşımızdan artan parayla, yakın çevrem, eş ve dostlarım zaman zaman yakıtıma katkıda bulunuyorlar o yüzden ayrı ayrı etkinlik yapamıyorum. Köye oyuncak dağıtmaya gittiğimde bir seferde hem oyuncak veriyorum hem de bu tespitlerde bulunuyorum.” ifadesini kullandı.

 

YAVUZ BİNGÖL’DEN YUSUF’A ÇİFTE MUTLULUK
Bisiklet ve oyunca dağıtımlarda ciddi anlamda duygulandıkları anlara da tanıklık ettiklerini belirten Güneş, “Bugün aramızda çok özel bir kardeşimiz var, Kars merkez Namık Kemal İlkokulu 5. Sınıf öğrencisi Yusuf Aktaş. Annesi babası var ama bir gözünü kaybetmiş bir kardeşimiz aramızda. Yavuz Bingöl sağ olsun yardımcı oldular. Yine Osman Arslan ve Dünya Göz Hastanesi ve Yavuz Bingöl, yardımcı oldular, çocuğumuzun gözünü ameliyat yaptırdılar” dedi. 
Arpaçay Bardaklı Köyü nüfusuna kayıtlı Yusuf Aktaş da çifte mutluluk yaşadığını söyleyerek, hem gözünün ameliyat ettirildiğini hem de hayalindeki bisiklete kavuşturduklarını belirtti. Osman Arslan ve Dünya Göz Hastanesi ve Yavuz Bingöl’e teşekkür eden Yusuf, “Yavuz amcaya çok teşekkür ediyorum. Eğer beni şu an görüyorsa onu çok sevdiğimi bilmesini istiyorum. Ona o kadar çok teşekkür ediyorum ki beni iki kez sevindirdi. Ameliyat olduğum gözüm şu anda çok iyi. Takdirname de aldım. 
İki ay önce ameliyat olduğunu, sol gözüyle görmeye başladığını sağ gözünün halen görmediğini anlatan Yusuf Aktaş, “Yavuz amcamın yaptığını iyiliklerin hepsinin karşılığını vereceğim. İyi şekilde okuyacağım ve bütün karnelerimi takdirname ile getireceğim. “ sözünü verdi.
Sarıkamış ilçesine bağlı Hamamlı Köyü’nden annesi Sibel Yıldız ile hayalini kurduğu bisikletini almak için gelen 7 yaşındaki Belinay Yıldız, çok istediği bisikletine kavuşmanın sevincini yaşayabilmek için gece uyumadan sabahladı, sabah da erken saatte kahvaltı bile yapmadan annesinin elinden tutarak bisikletini almaya geldi.  Uzun süre hayranlıkla baktığı bisikletinin yanından ayrılmadı. 
9 yaşındaki Oğlu Volkan’ın da bisiklet almayı hayal ettiğini ifade eden Sibel Yıldız, “Yavuz Bingöl’e katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Çocuğumu çok mutlu etti. İnşallah diğer çocuklarda çok mutlu olurlar. Çocuğum bisiklet istiyordu ben ise alamıyordum. O da üzülüyordu. Dün gece bisiklet alacağı için heyecandan hiç uyuyamadı. Sabah katlığında da kahvaltı bile yapmadan bisikletini almaya geldi. Oğlum Volkan da gelecekti ama o gelemedi. Artık bu bisikleti ikisi birlikte kullanabilecekler onun için de çok mutluyum. Bir bisikletle ikisi de mutlu oldu. İsmimiz söylenince çok duygulandım. Tarifsiz duygular içindeyim. Benim satın alma durumum olmadığından alamıyordum. Benim çocuklarım oldu ALLAH da onları mutlu etsin” dedi.
Bisikletleriyle birlikte hayıta fotoğrafı çektiren çocuklar teşekkür mesajlarını hep bir ağızdan verdikten sonra evlerini yolunu tuttular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.