KARS Düzenleme Tarihi : 30 Ağustos 2020 22:11 Haber Girişi : 30 Ağustos 2020 22:14

Kars'ta Korona Gölgesinde 30 Ağustos Bayramı

Kars'ta Korona Gölgesinde 30 Ağustos Bayramı
Milli mücadelemizi eşsiz bir zaferle taçlandıran, aziz milletimizin tüm dünyaya bağımsız yaşama kararlılığını ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kars'ta Korona Gölgesinde 30 Ağustos Bayramı

Kars Olay-Atatürk Anıtına; Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç tarafından gönderilen kutlama mesajlarının okunmasının ardından, İstihkam Yüzbaşı Bahadır Turşucu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

Kutlama programı kapsamında son tören Kars Şehitliğinde düzenlendi. Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi ve tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

 

Kars Şehitliğindeki tören, Kars Valisi Türker Öksüz'ün Şehitlik Defterini imzalamasının ardından  Şehitlik Müzesinin gezilmesi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua ve şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

 

Konronavirüs Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında alınan tedbirlere uygun şekilde yapılan kutlama programına; Kars Valisi Türker Öksüz, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Kaya, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Vali Yardımcılarısı Zafer Yiğit ve Selçuk Haskırış, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, Azerbaycan Kars Başkonlosolosu Nuru Guliyev, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.