KARS Haber Girişi : 10 Temmuz 2019 23:06

Kars'ta İl Koordinasyon Toplantısı

Kars'ta İl Koordinasyon Toplantısı
İl Koordinasyon Kurulu’nun Temmuz ayı toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında Valilik Gazi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Kars Olay-Toplantının açılış konuşmasını yapan Kars Valisi Türker Öksüz, üçer aylık dönemler yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının güç birliğini ve koordinasyonu gerektiren toplantılardan biri olduğunu belirterek, bu toplantıların amacına ulaşması, sonuçlarının daha verimli olması açısından kurumların yatırım projelerinden, faaliyetlerinden bahsederken aynı zamanda koordinasyonu gerektiren hususların dile getirilmesi, diğer kurumlarla paylaşılmasının toplantının daha verimli olmasını sağlayacağını söyledi. 

Vali Türker Öksüz: “ 2019 ödeneklerinin belli olması, açıklığa kavuşması açısından bir sorun yoktur diye tahmin ediyorum. Kurumlarımız bugünkü toplantıda ödeneklerle ilgili ve ihtiyaç duyulan ödeneklerle ilgili bilgi verirlerse faydalı olur. Bugünkü toplantımıza 42 kurum katılıyor. Bunun 23 tanesi yatırımcı kuruluşumuz. Bu yatırımcı kuruluşlarımızın toplam 360 adet projesi var. Bu projelerimizin toplam tutarı 3 milyar 481 milyon 595 bin 480 Türk lirasıdır. Önceki yıllar harcamalar toplamı 939 milyon 648 bin 810 Türk lirası, 2019 yılı ödenek toplamı 304 milyon 989 bin 772 Türk lirası, dönem sonuna kadar yapılan harcamalar da 340 milyon 933 bin 578 Türk lirası olarak planlanmış durumdadır. İlimizin yatırımlar yönünden dezavantajlı noktası inşaat mevsiminin kısa oluşudur. Yani yatırımcı kuruluşlarımız çok az bir sürede inşaat mevsimini geçirmek durumundalar. Onun için tabi ki bu mevcut ödeneklerimizi inşaat sezonunda hızlıca kullanmak, hızlıca fiziki gerçekleşmeleri tamamlamak gerekiyor. Onun için biraz elimizi çabuk tutmak durumdayız. Hızımızı artırmak zorundayız. Yani bir mazeretimiz yok. Herhangi bir nedenle bu yatırım geç kaldı demek durumunda değiliz. Elimizde olmayan nedenlerle bunu kabul edebiliriz, ödenek yetersizliğinden kabul edebiliriz ama ödeneğimiz varsa mevcut inşaat sezonunda bir an önce yatırımlarımızı tamamlamak bizlerin en önemli görevidir. Kaldı ki Kars'ın yavaş çalışmaya değil, çok hızlı çalışmaya ihtiyacı var. Çünkü yatırım ihtiyacı olan bir bölgede yaşıyoruz. Hızla şehrimizi her alanda imar etmek, her alanda kalkınmasına, gelişmesine katkı sunmak için elimizdeki projeleri hızla realize etmemiz, gerçekleştirmemiz gerekiyor. Onun için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdan isteğimiz biran önce ödeneklerimizi hızlı bir şekilde harcayarak yatırımlarımızı belli bir noktaya getirmek önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Kars Valisi Türker Öksüz'ün konuşmasının ardından kurum yöneticileri tarafından yatırımlarıyla ilgili olarak sunum yapıldı ve kurumları ilgilendiren ortak konularda istişarelerde bulunuldu.  

Toplantıya Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Çakmak, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ile yatırımcı kuruluşların Bölge ve İl müdürleri Katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.