EĞİTİM Haber Girişi : 09 Nisan 2019 23:41

Kars'ta Hijyen Projesi Tanıtım Programı

Kars'ta Hijyen Projesi Tanıtım Programı
Kars Valisi Türker Öksüz, Eczacıbaşı Hijyen Projesi Tanıtım Programına Katıldı.

Kars Olay-Vali Türker Öksüz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eczacıbaşı Topluluğunun ortaklığı ile gerçekleştirilen “Eczacıbaşı Hijyen Projesi” kapsamında yenilenen Sarıkamış Şehit Taner Baran Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen programa katıldı.

Programda Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve Vali Türker Öksüz birer konuşma yaptılar.

Programda Vali Türker Öksüz,  katılımcıları “Anadolu’muzun Kafkaslara açılan kapısı, serhat şehir, Ebu’l Hasan Harakani diyarı Gazi Kars’ımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” şeklinde selamlayarak, ilimizin tarihi ve kültürel değerlerine vurgu yaptı.

Eğitim sistemimizin devletimiz tarafından çağdaş ilkeler ve eğitimde 2023 vizyonu çerçevesinde yeniden yapılandırıldığını belirterek, bu amaçla ilimizde son 5 yıl içerisinde 74 yeni okul, 594 derslik, toplam 2 bin 100 öğrenci kapasiteli 12 pansiyon, 8 lojman, 2 spor salonu, 6 atölye yaptırılmış, 343 okulumuzda da bakım-onarım çalışması yapılarak fiziki şartların iyileştirildiğini söyleyen Sayın Valimiz, ayrıca; ilimizde son 5 yıl içerisinde 87 okulumuzda yerel alan ağı altyapısı, 326 okulumuzda 2 bin 539 adet etkileşimli tahta, 82 okulumuzda fiber internet kurulumu yapılmış, 540 adet çok fonksiyonlu yazıcı ve 7 bin 5 adet tablet bilgisayar öğrencilerimizin kullanımına sunulduğunu söyledi.

Konuşmasında, çocuklarımıza çağdaş dünyanın imkânlarının yanı sıra hak ettikleri duygusal ve fiziksel mekânları sunmak, sağlıklı, temiz, modern eğitim ve öğretim ortamlarında yaşamaları ve eğitim görmelerini sağlamak adına projenin önemine vurgu yapan Vali Öksüz, Milli eğitim Bakanlığı, Eczacıbaşı Topluluğu ve projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Program, konuşmaların ardından öğrenciler tarafından müzik ve Kafkas Halk Dansları gösterisi yapılmasının ardından, düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Vali Öksüz ve protokol tarafından takdim edilmesi, okul ve pansiyonda incelemelerde bulunulması ile sona erdi.

Programa; Vali Türker Öksüz, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Eczacıbaşı Sarıkamış Kaymakam Vekili Ercan Öter Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile daire ve kurum amirleri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.