EĞİTİM Haber Girişi : 15 Nisan 2019 23:31

Kars'ta 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' İmzalandı

Kars'ta 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' İmzalandı
“Kars Eğitimde İşbirliği Protokolü”, Kars Valisi Türker Öksüz tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Kars Olay-Kars sınırları içinde tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak ve öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltmek amacıyla Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi arasında hazırlanan “Kars Eğitimde İşbirliği Protokolü”, Kars Valisi Türker Öksüz tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.
 
Valilik Makamında düzenlenen “Kars Eğitimde İşbirliği Protokolü” imza törenine; Vali Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ile İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun katıldı.
 
Protokol hakkında bilgi veren Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Eğitimde İşbirliği Protokolü’nün Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi arasında 5 yıl süre ile imzalandığını belirterek protokol kapsamında iki kurum arasında Eğitim-Öğretim, Eğitim Yönetimi, Ders Dışı Etkinlikler ile Sağlıklı Beslenme-Destek Çalışmaları alanında ortak çalışmaların yürütüleceğini söyledi.
 
Vali Türker Öksüz: “ Buradaki amacımız; eğitim her ülkede çok önem arz eden ama aynı zamanda sorunları ve ihtiyaçları fazla olan sektörlerden birisidir. Eğitimin sorunlarını olabildiğince azaltmak, işbirliği imkânlarımızı geliştirmek, imkânları kullanarak eğitimde arzu ettiğimiz noktaya gelebilmektir. Arzu ettiğimiz nokta, öncelikle daha yüksek seviyelerdeki başarı düzeyini yakalamaktır. Öğrencilerimizin başarı düzeyini yükseltecek yapılanmayı ortaya koymak istiyoruz. Bu amaçla Kafkas Üniversitemizin bilimsel araştırma ve akademik personel imkânlarından yararlanmak istiyoruz. Bunula birlikte; eğitim kalitemizi yukarılara çekmek istiyoruz. İmkânlarımızı birleştirerek başarı seviyesi çok daha yukarılara çekmiş, öğrencilerimizin başarı düzeyleri Türkiye’deki önemli illerle yarışan bir noktaya gelmiş bir Kars arzu ediyoruz. İnşallah Kars, eğitimde yaptığı sıçramayla, yakaladığı başarı düzeyiyle konuşulan bir il haline gelecek. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Bu protokolle öğretmenlerimizin de bilgi ve becerilerini artırmayı, eğitim kalitesini daha üst seviyelere çekmeyi, öğretmenlerimizden maksimum düzeyde faydalanmayı arzu ediyoruz. Bu protokolde gösterdiği yakın ilgi ve işbirliği için Kafkas Üniversitemize teşekkür ediyorum. Protokolün ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Kars Eğitimde İşbirliği Protokolü,Kars Valisi Türker Öksüz ile Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından imzalandı.

 

EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Protokolün amacı, Kars il sınırları içerisinde yer alan Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması, mezun olma durumuna gelmiş öğretmen adaylarına mesleki tecrübe kazandırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamaktır. 
 
Protokol beş yıllık süre için imzalanmıştır. Protokol kapsamında 4 temel alanda çalışılmıştır. Bunlar eğitim ve öğretim faaliyetleri, eğitim yönetimi, ders dışı etkinlikler ve sağlık beslenme ve destek çalışmalarıdır. Bu çalışmaların alt başlıkları şu şekilde sıralanabilir;

 

1.Eğitim ve Öğretim
1.Tam yıl süreli staj uygulaması 
2.Hazırlık yetiştirme kursları, etütler, ders destek hizmetleri 
3. Zümre toplantılarının etkili kılınması 
4. Üniversite adayı öğrenci programı/ mesleki rehberlik 
5. Öğretmen ve öğretim üyesi /öğretim görevlisi hareketliliği uygulaması 
6. Materyal Paylaşımı

 

2.Eğitim Yönetimi 
Eğitim yönetimi 2 çalışma alanı olarak planlanmıştır.  

1. Öğretmen ve Yönetici Eğitimleri 
1.1 Kısa Süreli Eğitimler  (Hizmet içi eğitimler, mesleki çalışmalar)  
2.1 Uzun Süreli Eğitimler (Sertifika programları, yüksek lisans ve doktora Programları, özel öğrenci statüsü uygulaması)  

2. Araştırma, Yayın ve Projeler 

1. Araştırma, Yayın (kitap, makale, bülten, dergi) çalışmaları. 
2. Proje çalışmaları (TÜBİTAK, AB) ve Bilimsel Organizasyonlar (kongre, sempozyum, forum, çalıştay vb.) 
3. Tezlerin Kars iline yönlendirilmesi. 
4. Veri tabanına ve kütüphaneye erişim, Sosyal medya ve  e-iletişim kanallarının kullanılması.

 

3.Ders Dışı Etkinlikler (Kültürel, Sanatsal, Sportif ve Bilimsel Çalışmalar)
1. Sanatsal ve sportif, Bilimsel etkinlikler: Güzel Sanatlar (resim, müzik, tiyatro, edebiyat, heykel vb.)ve spor alanlarında “Kulüp” temelli kurs ve egzersiz düzenleme. 
2. Okul kulübü - üniversite kulübü iş birliği ve ortak çalışmalar. 
3. Okul kulüpleri ile ülke düzeyindeki takım, kulüp, sanatçı, sporcu iş birliği ve ortak çalışmalar. 
4. Tüm çalışmaların sahnelenmesi, sergilenmesi. 
 
4.Sağlık, Beslenme ve Destek Çalışmaları
1.Sağlık taramaları ve eğitimlerin yapılması  ( Göz, diş, işitme, kalp, taramaları,  ilk aşama tedavilerin yapılması, izleme, değerlendirme, öğrenci, veli ve il halkına dönük sağlık eğitimlerinin yapılması) 
2.Beslenme desteği sağlanması: Öncelikli okullara süt ve kahvaltı desteği sağlanması için işbirlikleri 
3.Veli destek çalışmaları  (Meslek kursları düzenleme, atölye kurma, ürünlerin pazarlanması, aile eğitimleri, velilerin açık öğretime yönlendirilmesi,)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.