KARS Düzenleme Tarihi : 19 Ağustos 2020 13:50 Haber Girişi : 19 Ağustos 2020 13:56

Kars'ta Düğün, Cenaze ve Taziyelere Kısıtlama Geldi

Kars'ta Düğün, Cenaze ve Taziyelere Kısıtlama Geldi
Kars İl hıfzısıhha kurulunca düğün, nişan, gelin alma, kına ve sünnet düğünlerine yönelik alınan kararlar kapsamında düğünler iki saatte sınırlandırıldı, toplu yemek verilmesi de yasaklandı.

Kars Olay-Düğün, nişan, gelin alma, kına ve sünnet düğünü süreleri 2 saat ile sınırlandırılmıştır. Müzik yayınları en geç saat 23:00’ da sona erecektir.

Düğün, nişan, gelin alma, kına ve sünnet düğünlerine gelin ve damadın 1,2,3’üncü derece yakınları katılacak, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar katılamayacaktır.

 

Düğünlerde toplu yemek verilmeyecektir.
Sosyal mesafeyi temin açısından mahalle aralarında yapılan sokak düğünü, nişan, gelin alma, kına ve sünnet düğününün daha geniş alanlarda yapılabilmesi için uygun ve mümkün olması halinde okul bahçeleri tahsis edilebilecektir.

İl hıfzısıhha kurulunca taziyelere yönelik alınan kararlar kapsamında Kars'ta; Cenaze ve defin işlemlerine 1,2,3’üncü derece cenaze yakınlarınca sınırlı sayıda  katılım yapılacak, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar cenaze ve taziyelere katılamayacaktır.

Taziyeler yüz yüze yapılmayacak, taziyeler telefonla iletilecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.