EKONOMİ Haber Girişi : 24 Eylül 2019 00:58

Kars'ta Coğrafi İşaretleme Toplantısı

Kars'ta Coğrafi İşaretleme Toplantısı
“Coğrafi İşaretlerde Farkındalığın Arıtılması Projesi” Bölge Toplantısı Kars'ta gerçekleştirildi.

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yerele özgü üretimlerin tescillenerek korunmalarını ve bu sayede yok olmalarını önleyen Coğrafi İşaretlerde Farkındalığın Artırılması Projesi kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla ile başlayan program, Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Pazarlama Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Coğrafi İşaretler konusunda hazırlanan kısa film sunumunun ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

Kars Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Yönetim Daire Başkanı Yusuf Yıldırım’ın açılış konuşmalarının ardından Kars Valisi Türker Öksüz katılımcılara hitaben konuşma yaptı.

Kırsal kalkınma açısından son derece önemli gördüğü ilimiz ve bölge illerinin ekonomisine ivme kazandıracağına inandığı toplantının ilimizde yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Öksüz, ilimizin tarih ve kültürel değerleri ile ilimizin sahip olduğu yöresel değerlere vurgu yaptı.

Sulanabilir tarım alanları, geniş mera ve çayırları ile tarım ve hayvancılık konusunda büyük bir potansiyele sahip olan Kars’ta; süt, bal, et, kaşar peyniri, gravyer peyniri ve kurutulmuş kaz ile birlikte Kars El Halısı, Kars Çoban Köpeği, Kağızman Uzun Elması, Kavılca Buğdayı ve daha birçok endemik çeşitliliğin ön plana çıktığını belirten Kars Valisi Türker Öksüz, bu potansiyel ve zenginliğin üretim, tanınırlık ve ekonomik anlamda avantaja çevrilemediğini söyledi.

Kars’ın bal, kaşar ve gravyer peyniri konusunda Türkiye için bir marka değeri taşıdığı belirterek, bu değerin tüm dünyada tanıtıp pazarlaması gerektiğine vurgu yaparak Kars’ın sahip olduğu tüm değerlerin tanıtılması konusunda Valilik olarak tüm çalışmalara destek vereceklerini söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili birim yetkilileri, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Artvin ve Erzurum illerinin Tarım ve Orman Müdürleri, üretici birlikleri, belediye yetkilileri, oda başkanları, ilgili kurum müdürleri ve ticaret ve sanayi odaları temsilcilerinin katıldığı Coğrafi İşaretlerde Farkındalığın Arıtılması Projesi bölge toplantısı 23-24 Eylül 2019 tarihleri arasında devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.