KARS Haber Girişi : 28 Nisan 2019 18:23

Kars'ta Çocuk İstismarını 3 Kadın Protesto Etti

Kars'ta Çocuk İstismarını 3 Kadın Protesto Etti
Kars'ta son günlerde Türkiye kamuoyunun gündeminde yer alan çocuk istismarı ve kadın cinayetleri için protesto gösterisi düzenlendi.

Kars Olay- Son günlerde artan çocuk istismarı, taciz ve kadın cinayetlerine karşı tepki göstermek amacıyla Kars'ta bir araya gelen üç kadın duruma tepki göstererek "Yeter Artık Çocuğa ve Kadına El Uzanmasın" dediler.

 

GAMP Konağı yanında bulunan Kars Kent Meydanında bir araya gelen kadınlardan açıklama yapan Selma Topkaya yaptığı açıklamada; "Arkadaşlarımızı ve Tüm Kars Halkını davet ettik. Herkes duyarsız kaldı.Sadece birkaç bayan olarak buraya gelip duyarlılığımızı göstermek istedik, sesimizi duyurmak istedik. Artık bunlara hayır diyoruz çocuklarımıza artık el uzatmasınlar. Çocuklarımızın küçük bedenlerine dokunmasınlar, onları vahşice öldürmesinler, kadınlarımıza el uzatılmasın diyoruz. Polis ve askerlerimizin bu kadar şehit edilmelerini istemiyoruz. O yüzden burada olup sesimizi duyurmak istiyoruz ve Kars Halkından duyarlılık bekledik ama kimse gelmedi. Biz bir anne olarak kadın cinayetleri de bizim bağrımızda bir yara, çocuk cinayetleri de bizim bağrımızda bir yara. Burada ki protestoya tüm kadınların gelip destek vermesini bekliyorduk ama bu desteğe duyarsız kaldıkları için çok teşekkür ederim demek ki bunlar ne kadın ne de anne olamamışlar. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz buradan idamı ertelemeyin siz bunları erteledikçe bu sapıklara fırsat veriyorsunuz ve bu ülkede bu tür sapıklıklar yapılıyor. Şu an çocuklarımız dört duvara mahkum oldular. Biz Türk milleti olarak bunun üstesinden gelmemiz lazım, bu kadar duyarsız olmamamız lazım lütfen artık sesimizi duyun." dedi.

 

Yapılan açıklama sonrasında protesto gösterisi sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.