KARS Haber Girişi : 04 Mayıs 2019 23:10

Kars'ta Bitmeyen Tente Sorunu Devam Ediyor!

Kars'ta Bitmeyen Tente Sorunu Devam Ediyor!
Kars'ta restaurant işletmesinin önüne tente yaptırmak isteyen işletmeciye yapılan müdahale sonrasında, işyeri sahibi işletmesinin camına astığı ilginç pankart ile protesto etti.

Kars Olay- Kars'ta Ortakapı Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde Metin Özyumru'nun  işletmeciliğini yaptığı işyerine astığı ilginç pankart görenleri şaşırttı.

 

İşyerine duvara monte edilerek yapmak istediği tentenin yapılmaması için zabıta ekipleri tarafından yapılan müdaheleyi "Şehrimize Yapmış Olduğumuz Güzelliğe Yapılan Zulümden Ötürü Satılıktır" pankartı asarak protesto etti.

 

İşyeri sahibi Metin Özyumlu yaptığı açıklamada; " Yazıyı tepki amaçlı yazdık, müşteri çıkarsa satacağız. İşyerimize ayaksız şekilde tente yaptırmak istedik dışarı masa koyulmayacak şekilde. İşletmemizin dış cephesi özel ahşaptan yapıldığı için güneşten yağmurdan zarar görmesin diye. Anıtlar Kurulu belediyeye yazı yazmış, tam emin değilim ama bugün zabıta memurları bu şekilde söylediler.  Biz bugün çalışmaya başladığımızda zabıta ekipleri geldi, yaklaşık bir saat olmuştu. İşyerimizin bulunduğu bina tarihi bina olmamasına rağmen, zabıtalar tescilli yapının , tarihi yapıların silüetini bozduğu için izin vermiyorlar. Bende bu durum karşısında anıtlar kurulu ve belediyeye tepki amacıyla bu yazıyı yazdım ve işyerimizi satma kararı aldık. Bu konu hakkında bir sürü insan mağdur durumda. Verdiğim dilekçeye bir cevap verilmeden bu yaptırım uygulandı. İşletmemiz turistik bir yer ve bizde şehrimize katkı sunmak istiyoruz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.