KARS Haber Girişi : 26 Haziran 2019 19:22

Kars'ta Bir Park Daha Yok Oluyor!

Kars'ta Bir Park Daha Yok Oluyor!
2013 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan dinlenme parkı şimdi ilgisizlik nedeniyle tahrip oluyor.

Kars Olay-Kars'ın kuruluşundan bu güne kadar bir çok törene ev sahipliği yapan ve içerisinde Atatürk anıtının bulunduğu yılların emektar parkı bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle tahrip olmaya başlamış durumda.

Kars valilik makamı ve Defterdarlık binası karşısında bulunan ve günlük yüzlerce vatandaşın oturup dinlendiği yılların emektar parkı geçtiğimiz yıllarda Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlemesi yapılarak içerisine kamelyalar konularak halkın hizmetine açılmıştı. Ancak gelin görün ki parkta temizlik ve bakım adına tek bir çalışma bile yapılmazken parkın demir kapıları da bakımsızlık nedeniyle kırılmış. Parkı çevreleyen kaldırımların ot yığınları arasında gözden kaybolduğu bahçenin bakımını kim veya kimler yapacak merak konusu.

Kars'ta turizm patlamasının yaşandığı bu günlerde, turizm rotası üzerinde bulunan park her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilerek etrafındaki tarihi doku hakkında bilgilendiriliyor. Parkın ortasında bulunan Atatürk anıtının en büyük özelliğinin ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fiziki boyutlarıyla aynı olması.

 

Kaynak: SerhatTv

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.