ASAYİŞ Haber Girişi : 26 Şubat 2019 15:58

Kars'ta Bekçiler Göreve Hazır!

Kars'ta Bekçiler Göreve Hazır!
Kars'ta göreve başlayacak olan 58 çarşı ve mahalle bekçisi için İl Emniyet Müdürlüğü'nde oryantasyon eğitimi veriliyor.

Kars Olay- İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 73 ile (7.000) erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı gerçekleştirildi. Kars için belirlenen kadro sayısı ise 60 olarak belirlenmiş Polis Akademisi tarafından yapılan sınav sonrasında Kars için hak kazanan 58 mahalle ve çarşı bekçisi eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Kars'a geldi.

 

Kars İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet verecek olan 58 mahalle ve çarşı bekçisi İl Emniyet Müdürlüğü tarafından belli bir program çerçevesinde oryantasyon eğitimi görecek daha sonra ise mahalle ve çarşıda görev yapmaya başlayacak.

 

Kars Valisi Türker Öksüz ve Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik'in katılımı ile emniyet müdürlüğündeki konferans salonunda oryantasyon eğitimine başlayan bekçilerin bu eğitimler sonrasında katılımıyla Karsın huzuru ve güvenli bir yaşam ortamı için yeni bir ivme kazandıracaklar. Kars sokakları artık güvenlik açısından daha canlı, daha güvenli olacak.

 

Kars Valisi Türker Öksüz bekçilere hitaplarında: “ Özellikle son yıllarda verdiğimiz bu mücadelenin gerek hızlı gerekse etkili çok önemli oranda arttı. Sahip olduğumuz imkânlar Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın sahip olduğu gerek araç, gereç, teknolojik imkânlar gerekse gittikçe artan personel kalitesi artık terörle mücadelede çok önemli başarıların kazanılmasına vesile oldu. Diğer yandan da asayiş olaylarının önlenmesinde bizlere çok önemli güç verdi. Artık ülkemizde huzurun, güvenliğin sağlanmasında Emniyet ve Jandarma güçlerimiz görevlerini çok etkin bir biçimde, verimli bir şekilde yerine getirebiliyorlar. Bu hizmetleri yürütürken kolluk kuvvetlerimize destek olmak adına Cumhurbaşkanımızın talimatı, İçişleri Bakanlığımızın koordinesi ile “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” alımına da karar verildi. İlimize verilen kontenjan çerçevesinde 70 adet çarşı ve mahalle bekçisi alımına karar vermiştik. Tabi nihai itibariyle peyderpey bunları almaya devam ediyoruz. Bugün 58 tane çarşı ve mahalle bekçimiz yanımızda, aramızda, onlara bu vesileyle teşkilata, ülkemizin güvenliğinin, huzurunun sağlanmasındaki mücadelemize hoş geldiniz diyorum." diye konuştu. 

 

Eğitim programı hakkında Vali Öksüz ve İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik tarafından çeşitli konuşmaların yapılmasının ardından Kars'ta görev yapacak olan 58 bekçi ile toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.