KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 01 Eylül 2019 03:07

Kars'ta 'Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları'

Kars'ta 'Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları'
Kars'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen “Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları-Prof.Dr.A.Haluk Dursun Anma Programı düzenlendi.

Kars Olay-Düzenlenen program kapsamında Kars'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr.Serdar Çam ve Kars Valisi Türker Öksüz, ile birlikte Hasan Harakani türbesini ziyareti, Kars Kalesi etrafındaki tarihi alanı gezmelerinin ardından Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesinde düzenlenen “Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları-Prof.Dr.A.Haluk Dursun Anma Programı” na katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan buradaki programda, geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. A. Haluk Dursun’u anlatan video gösterimi yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Kars ValisiTürker Öksüz, katılımcılara hitap etti. Vali Türker Öksüz, konuşmasında; yeni nesillerin, millî kültür alanındaki fikirleri ve çalışmalarıyla örnek oluşturan şahsiyetler hakkında bilgi edinmelerini ve köklü medeniyetimizin temel taşları olan millî tarih, kültür ve sanat eserlerimizi tanımalarını sağlamak üzere düzenlenen “Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları Prof. Dr. A.Haluk Dursun Anma Programı” etkinliğinin ilimizde düzenlenmesinden ve bu vesile ile katılımcıları Anadolu’nun Kafkaslara açılan kapısı, Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerinin diyarı, şehitler diyarı, serhat şehir, Gazi Kars’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Kars’ın tarihi ve kültürel potansiyeli hakkında bilgiler verdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr.Serdar Çam’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Pala ve diğer akademisyenler ile öğrenciler, Prof. Dr. A. Haluk Dursun ile olan anılarını anlattılar.

Program, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesinin gezilmesi ile sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.