SİYASET Haber Girişi : 02 Mart 2019 23:17

Kars’ta AK Parti-MHP İttifakının Ayrıntıları Ortaya Çıktı

Kars’ta AK Parti-MHP İttifakının Ayrıntıları Ortaya Çıktı
Kars’ta 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için MHP AK Parti Cumhur ittifakının nasıl kurulduğu ortaya çıktı.

Kars Olay / ÖZEL- Kars’ta AK Parti ve MHP ittifakının bir taraftan yankıları sürerken diğer taraftan da ittifakın ayrıntıları yavaş yavaş belli olmaya başladı. AK Parti’nin önceki söylemlerine iddialı bir şekilde seçime hazırlanıldığının açılamasıyla birlikte AK Parti MHP ittifakıyla AK Parti Kars’ta resmen seçmenine soğuk duş etkisi yaratacak bir karara imza atmış oldu. Edinilen kulis bilgilerine göre Kars’tan giden olumsuz raporlara kulak tıkayan AK Parti Genel Merkezi Kars’ı Cumhur ittifakına bırakarak adayını geri çekti. Özellikle bu geri çekilmenin son ana kadar Kars’ta kimsenin haberi dahi yoktu ki son güne kadar belediye meclis üyeleri dahi belli olmuştu. En net iki bilgiyi paylaşmak gerekirse AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın dahi ittifakın Kars’ın yerelinde başarılı olmayacağına dair genel merkeze rapor sunması bile ittifak kararının alınmasına mani olmadı. Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kars’ı istemesi hatta Kars’ın MHP’ye bırakılmaması durumunda Türkiye genelindeki ittifakın iptal edileceği boyutuna dahi gideceği iddia ediliyor. Bu durumda iki seçenek kalıyor ya AK Parti ve MHP’nin Kars için çok farklı bir düşüncesi var veyahut bu kararın alınmasında etkili olan isimlerin büyük sorumlulukla karşı karşıya kalacağı şimdiden aşikâr olmuş durumda. Son olarak, 3 Mart’ta kesin listeler veriliyor Kars yeni sürprizlerle karşı karşıya yeniden kalacak mı hep birlikte izleyip göreceğiz.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mete 04 Mart 2019 11:23

    Ayrıntılar derken bende büyük bir şey zanetim, bunu yazdıklarını zaten herkez biliyor, ayrıntı derken bir sor kim belediye başkan yardımcısı olacak kim özel kalem olacak bu ittifakta kimler hangi makama getirilecek