EKONOMİ Haber Girişi : 23 Eylül 2019 23:36

Kars'ta 9 Aylık İş İçin Kuyruklar Oluştu!

Kars'ta 9 Aylık İş İçin Kuyruklar Oluştu!
Kars'ta 9 aylık geçici iş için sabahın erken saatlerinde sıraya giren işsizler, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü önünde, kayıt yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kars Olay- Kars'ta 9 aylık iş için onlarca kişi, uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Kars ve ilçeleri genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda yardımcı hizmetler (temizlik görevlisi) ile özel güvenlik için 9 ay çalışacak 834 işçi alınacağının açıklanması üzerine vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden sıraya girdi.

 

700 TEMİZLİK İŞÇİSİ, 134 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Mesai başlaması ile birlikte işlemlerini yaptıran vatandaşların yoğunluğu Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü önünde devam ederken; 700 kişinin temizlik elemanı, 134 kişinin de özel güvenlik görevlisi olarak alınacağı öğrenildi.


5- 6 BİN BAŞVURU BEKLENİYOR
Müracaat etmek isteyenlerin 27 Eylül tarihine kadar başvuru yapmaları istenirken, 5 veya 6 bin kişinin başvuru yapması bekleniyor. Kura ile belirlenecek işçilerin, 15 Ekim 2019 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında çalıştırılmalarının planlandığı öğrenildi.

 

Başvuru tarihi ilk günü olan 23 Eylül günü sabah erken saatlerde başlayan iş başvuruları İŞKUR İl Müdürlüğü görevlileri tarafından alınırken, vatandaşların mağdur olmaması için görevliler öğle arasında da çalışmalarını sürdürüyor.

 

Alınacak 834 İşçi İçin Başvuru Şartları Neler?

1-  Kuruma kayıtlı işsiz olmak

2-  18 yaşını tamamlamış olmak

3-  Emekli ve malul aylığı almamak

4- TYP’ye başvuran adayların, ikamet ettikleri hanenin toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk (1,5)katını ( 3.031-TL)  aşamaz. Katılımcılardan, hane halkı toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk ( 1,5 ) katını (3.031-TL) aşmadığına dair beyanname alınacaktır. Beyannamenin asılsız çıkması halinde; TYP programları iptal edilecek, bir yıl cezalı olacak, ödenen ücretler geri alınacak.

5- Öğrenci olmamak( açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç)

6 -  Kurum tarafından düzenlenen herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

7 - Kadınlar, 35 yaş üstü Erkekler, Engelliler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar  önceliklidir.

8 - Başvuru süresi 5 gündür ve aynı haneden sadece 1 kişi yararlanacaktır," dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kars 24 Eylül 2019 08:32

    Boşuna gitmişler sonuçta ............ dediği olacak. Ülkenin düştüğü duruma bakın. Yazıklar olsun