KARS Haber Girişi : 03 Temmuz 2019 13:29

Kars’ta 49 Yıllık Bina Çatladı!

Kars’ta 49 Yıllık Bina Çatladı!
Kars’ta 1970 yılında yapılan ve içerisinde Vali Yardımcılarının konutu, AK Parti Kars İl Başkanlığının, Aile Hekimliğinin ve Diş Polikliniğinin bulunduğu binada çatlamalar meydana geldi.

Kars Olay-Eski ismi ile Köy Hizmetleri Yönetim binası olan ve Kars İl Özel İdaresi binası olarak bilinen bina geçtiğimiz yıllarda Kars İl Özel İdaresi tarafından boşaltıldı. Bina daha sonra çeşitli kurumlara kiraya verildi ve en son Vali Yardımcılarının konutu, AK Parti Kars İl Başkanlığının, Aile Hekimliğinin ve Diş Polikliniği olarak kullanılıyor.

1970 yılından 1980 yılına kadar yapımı devam eden ve ardından yapımı belli süre durdurulmuş olan bina 1985 Faikbey Caddesinde hizmete girmişti. Aradan geçen 49 yılın yorgunluğunu yaşayan binada çatlamalar ve sıvaların döküldüğü görülüyor.

Binanın arka kısmında yaptırılan 2 kat, 5 blok ve 20 lojman geçtiğimiz yıllarda ihale yolu ile satılmış ve sonrasında lojmanları alan firma eski ve kullanışsız olan lojmanları yıktırmıştı.

Öte yandan yapıldığı yıllarda binanın on yıl inşaat halinde beklemesinin ardından binanın sağlam olmadığı o dönem iddia edilmiş ancak sonrasında dönemin Valisinin talimatı ile bina yapımına tekrar başlatılarak tamamlanıp, hizmete sunulmuştu.

Faikbey Caddesinde bulunan üç bölümden oluşan beş katlı binanın sağlamlığı yetkililerce test edilmeyi bekliyor.

 

Kaynak: KarsPusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.