Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Kars Olay-24 Kasım Öğretmenler Günü Kars'ta Vali Türker Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrencileri makamında kabul ederek başladı.

 

Öğretmenler Günü kutlama programı daha sonra Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan törende öğretmenlik vurgusunu konu alan sinevizyon gösterisi sunuldu. Bir öğrenci tarafından “Öğrenci gözüyle öğretmen” konulu ve bir öğretmen tarafından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına yapılan konuşma gerçekleştirdi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin Türk Bayrağına el basarak yemin etmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Vali Türker Öksüz Öğretmenler Gününün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, görevi başında şehit olan ve ahirete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diledi ve çok büyük fedakârlıklarla öğrencilerimizi yetiştiren emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diledi.

 

Öğretmenlik mesleğinin öneminin her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Vali Öksüz: “Mesleğiniz; bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar onurlu, emek, özveri ve sabır temelleri üzerinde icra edilen, bilgi ve tecrübeyle çocuk ve gençlerimizi hayata hazırlama mesleğidir, bir gönül işidir. Bu yüzdendir ki öğretmenlik, en saygın ve en kutsal meslek olarak kabul edilmektedir. Bu onurlu mesleğin malzemesi de insan olduğu için ifa ettiğiniz görevin önemi büyük bir önem arz etmektedir. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç dimağlara işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakârlığı gösteren siz öğretmenlerimize ülke olarak, millet olarak minnettar olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bugün gelinen noktada; kalkınma ve gelişme sürecinde eğitim-öğretimin yeri inkâr edilemez. Bir toplumun ortaya koyduğu eğitimin kalitesi, diğer bir deyişle eğitim ve öğretim sektörüne verdiği ve biçtiği değer, onun aynı zamanda gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesi ile de doğrudan ilgilidir. Bu sebeple; kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olmak hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretim alanındaki sorunlarını çözmüş toplumlar olmakla mümkün olacaktır. Bu kadar ulvi ve önem arz eden bu görevi ifa ederken siz öğretmenlerden beklentimiz; “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışıyla genç nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp, onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, evrensel değerleri gözetip, milli ve manevi kültürümüzü özümseyen, bilgi ışığında, çok okuyan ve sorgulayan nesiller yetiştirmenizdir. Her geçen gün marka şehir olma yönünde ilerleyen, Anadolu’nun Kafkasya’ya açılan kapısı ve engin tarihi mirası, kültür ve sanat altyapısı güçlü ilimizde eğitimdeki başarı çıtasını daha yükseklere çıkarma konusunda azimli ve kararlıyız. Hedefimiz, eğitimde de özellikle turizm alanında yakaladığımız ivmeye paralel olarak başarı düzeyini yükseltmek, eğitim ve öğretim kalitesinde bir başarı hikâyesi yazmaktır. İlimizin lise ve üniversiteye girişteki başarı düzeyini daha üst seviyelere taşımak zorundayız. Hem Kars olarak hem de ülke olarak ileriye gitmek zorundayız. Bu amaçla, milli eğitim bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonuna paralel olarak eylem planı hazırladık ve uygulamaya koyduk. bu eylem planımızın etkin bir şekilde uygulanmasıyla ve sizlerin gayretiyle hep beraber inşallah eğitim altyapısı sağlam, ulusal ve uluslararası platformlarda başarılarıyla adından söz ettiren bir şehir olacağımıza yürekten inanıyorum. Siz değerli öğretmenlerimizin müfredattaki derslerin ve akademik başarının dışında öğrencilerimizin kalbine, ruhuna dokunmanızı, karakterli ve ahlaklı, insani değerleri en üst düzeyde benimsemiş olarak onları yetiştirmenizi bekliyoruz. 

 

Değerli öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve bizlerin de valilik olarak her türlü desteği ile bu sorunları aşacağımıza, eğitim-öğretimin kalitesini daha yüksek seviyelere birlikte ulaştıracağımıza gönülden inanıyorum. Bir kez daha ifade etmek gerekirse, ülkemize bilgi çağının kapılarını açacak olan anahtar, siz değerli öğretmenlerimizin elindedir. Görevinizi bu bilinçle yürüteceğinize, sorumluluklarınızı bu mesleğin gerektirdiği değerlere uygun bir şekilde yerine getireceğinize, kendinizi sürekli olarak yenileyerek geliştireceğinize olan inancımız sonsuzdur. Millet için, vatan için, ortak mutluluk için, sağlıklı, güvenli bir toplum için, daha güçlü ve refah düzeyi yüksek bir devlet ve millet için, geleceğin modern Türkiye’si için en büyük görev sizlere düşmektedir. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Bu doğrultuda yapacağınız çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum. “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirerek, başöğretmen Atatürk’ün gösterdiği hedefte yürümekte olan ve güzel ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan, gayret gösteren siz değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

Vali Türker Öksüz’ün hitaplarının ardından Öğretmenler Günü nedeniyle  şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmenler ile ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve bir öğrenci velisine ödülleri Valimiz Sayın Türker Öksüz ve protokol mensupları tarafından verildi. Anma programı Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği konseri ile son buldu.

  • 21 / 1 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 0

  • 21 / 2 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 1

  • 21 / 3 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 2

  • 21 / 4 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 3

  • 21 / 5 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 4

  • 21 / 6 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 5

  • 21 / 7 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 6

  • 21 / 8 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 7

  • 21 / 9 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 8

  • 21 / 10 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 9

  • 21 / 11 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 10

  • 21 / 12 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 11

  • 21 / 13 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 12

  • 21 / 14 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 13

  • 21 / 15 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 14

  • 21 / 16 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 15

  • 21 / 17 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 16

  • 21 / 18 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 17

  • 21 / 19 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 18

  • 21 / 20 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 19

  • 21 / 21 Kars'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 20

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.