KARS Düzenleme Tarihi : 16 Temmuz 2020 09:34 Haber Girişi : 16 Temmuz 2020 09:40

Kars'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kars'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kars'ta Demokrasi Meydanı'nda Millet 15 Temmuz Zaferini yağan yağmura aldırış etmeden kutladı.
Kars'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kars Olay-Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) mensuplarınca 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişimin, aziz milletimizin demokrasi ve bağımsızlık aşkıyla bertaraf edilmesinin yıl dönümü olan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da vatandaşların yoğun katılımıyla düzenlenen programlarla kutlandı.

 

Kars Valiliği'nce Hükümet Konağı önünde düzenlenen program; Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Darbe Gecesi Konulu Slayt Gösterisi sunumu ve şiirlerin okunması ile devam etti.

 

15 Temmuz’ a özel bestelenen marşların çalındığı programda Kars Valisi Türker Öksüz günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

 

Vali Öksüz Konuşmasında; Milletimizin demokrasi zaferini kutlamak, vatan, millet, al bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yâd etmek, kahraman gazilerimize olan şükran duygularımızı sunmak üzere bir arada olduklarını belirten Sayın Valimiz, hain darbe girişiminde tarafını devletinden, milletinden, demokrasiden yana seçen Karslı hemşehrilerine teşekkürlerini iletti.

 

15 Temmuz 2016 günü, ülkemizin eşine az rastlanır bir ihanet neticesinde kanlı bir darbe girişimine maruz kaldığını belirten Kars Valisi Türker Öksüz, aziz milletimizin kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkan asil duruşu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve hükümetimizin demokrasiye sahip çıkmadaki tereddütsüz kararlılığı sayesinde darbenin aynı gece püskürtüldüğünü söyledi.

 

Darbe gecesinin sabahında, ülkemizin büyüyüp gelişmesinden rahatsız olanların, askeri, ekonomik, sosyal ve kültürel darbeler üzerinden milletimize diz çöktürmek isteyenlerin Türkiye’de artık darbeler ve cuntalar döneminin bir daha açılmamak üzere kapandığını en iyi şekilde gördüklerini ifade eden Vali Öksüz, binlerce yıldır bir arada yaşayan bu milletin büyük fedakârlıklarla bu seviyeye getirdiği Türkiye Cumhuriyetinin içeriden veya dışarıdan yapılacak saldırılara pabuç bırakacak bir ülke olmadığını vurguladı.

 

Hain darbe girişiminden ardından devletimizin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekâtları ile Pençe Kaplan, Pençe Kartal Operasyonlarını başarıyla yürüttüğünü vurgulayan Kars Valisi Türker Öksüz, devletimizin; Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Kıbrıs’ta, Akdeniz’de terör ve şer odaklarına karşı amansız mücadele verdiğini belirtti.

 

Sürekli büyüyen ekonomisi, eğitim, sağlık, ulaştırma ve savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda yapılan köklü reform ve projeleriyle devletimizin 15 Temmuz öncesinden çok çok daha güçlü olduğunu belirten Vali Öksüz, devletimizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

 

Konuşmasında milletimizin sahip olduğu fedakârlık, hoşgörü ve yardımseverlik duygusunun Koronavirüs Salgınından bir kez daha ortaya konduğuna vurgu yapan Kars Valisi Öksüz, Avrupa ve Amerika’da özellikle yaşlılar ölüme terkedilirken, Türkiye sağlık güvencesi olsun olmasın herkese ücretsiz salgın tedavisi hizmeti sunulduğunu, yüzden fazla ülkeye, rengi, dili ve dinine bakılmaksızın yardım yapıldığını belirtti.

 

Bu topraklarda binlerce yıldır Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi ile var olduklarını ve yine aynı topraklarda bizi biz yapan değerlerimiz ile ay yıldızlı bayrağımızın altında, tek devlet ve tek millet olarak ilelebet var olacağımıza vurgu yapan Vali Öksüz,  birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik ahdimizi korumanın önemine vurgu yaptı.

 

Milletimize, maddî, manevî acılar ve kayıplar yaşatan 15 Temmuz ve benzeri ihanetlerin bir daha yaşanmaması için herkesin sorumluluk içinde davranması gerektiğine vurgu yapan Kars Valisi Türker Öksüz, konuşmasını aziz şehitlerimiz ile birlikte ebediyete intikal eden gazilerimize olan rahmet, minnet ve şükran duygularını ifade ederek sonlandırdı.

 

Kars Valisi Türker Öksüz'ün konuşmasının ardından 15 Temmuz Sancak Koşusu sonrasında kendisine takdim edilen Türk Bayrağını öperek teslim aldı.

 

Program; Kahramanlık Türküleri, İlahi Dinletisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Halka Seslenişi, dua edilmesi, gece saat 00:13 de tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de selaların okunmasının ardından saygı nöbeti ile sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.