KARS Düzenleme Tarihi : 22 Eylül 2020 22:16 Haber Girişi : 22 Eylül 2020 22:31

Kars Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyasını Başlattı

Kars Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyasını Başlattı
Kars Şeker Fabrikası'nda 2 ilde üretilen şeker pancarın alım kampanyası başlatılırken, bu yıl 9 bin ton kristal şeker üretiminin gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

Kars Olay-Kars Şeker Fabrikası Müdürü Ayhan Babacan, geçen yıl 35 bin ton pancar işlendiğini, bu sene ise hedeflennen pancarın 60 bin ton olduğunu aktardı.

 

Bu yıl Kars ve Iğdır'da pancar sözleşmesi yapıldığını aktaran Babacan, "Yapılan bu sözleşmelerden tesellüm edilecek pancar miktarı 60 bin ton tahmin edilmektedir. 2020 yılı çiftçilerimize ayni ve nakdi avans olarak ödeme yapılmıştır. Fabrikamız pancar işleme kampanyasına 02 Ekim'de başlayacaktır. Fabrikamız bu yıl 60 bin ton pancar işleyecek. İşlenecek pancardan 9 bin ton kristal şeker üretilecek olup, yan ürün olarak 2 bin 500 ton melas ve 19 bin ton yaş küspe beklenmektedir. 19 bin ton yaş küspe'nin ise 14 bin tonu paketleme yapılacak.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.