ASAYİŞ Haber Girişi : 12 Eylül 2019 14:11

Kars Polisinden DUMAN-7 Operasyonu

Kars Polisinden DUMAN-7 Operasyonu
Kars Emniyet Müdürülüğü Türkiye genelinde yapılan DUMAN-7 operasyonunu Kars'ta da gerçekleştirdi.

Kars Olay- Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden Yapılan Yazılı Açıklamada: "Kayıt dışı ekonominin en önemli unsurları arasında yer alan sigara ve tütün kaçakçılığının, ekonomiye olan olumsuz etkisinin azaltılması ve ülkeye kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz ve sağlıksız olarak iç piyasaya dağıtılmasını engellemek amacıyla 11.09.2019 günü Türkiye genelinde 81 ilde eş zamalı olarak yapılan DUMAN-7 operasyonu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince Kars merkez ve ilçelerimizde 25 ekip ve 55 personelin katılımıyla gerçekleşmiş olup, 40 işyeri kontrol edilmiştir. Yapılan kontroller neticesinde, 
-162 paket gümrük kaçağı sigara, -185 kg kıyılmış tütün, -3700 adet boş makaron, -3 kilo 900 gram nargile tütünü ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili 10 şahıs hakkında 5607 Sayılı (Kaçakçılık İle Mücadele Kanunu) kanuna muhalefet suçundan işlem başlatılmıştır.

Kars İl Emniyet Müdürlüğümüz olarak “Toplumumuzun huzur, güven ve sağlığını tehdit eden suç ve suçlularla etkin mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.