KARS Haber Girişi : 13 Nisan 2020 16:25

Kars Polisi Yasağa Uymayanlara Direk Ceza Yazacak

Kars Polisi Yasağa Uymayanlara Direk Ceza Yazacak
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Türkiye'yi saran koronavirüsle mücadelede kapsamında alınan tedbirleri genişletti.

Kars Olay-Kars İl Emniyet Müdürlüğü bu günden itibaren sokağa çıkma yasağı bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişileri tespit ettiği an artık uyarı yapmadan doğrudan ceza yazacak.

 

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kabahatler Kanunu ve Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlara riayet etmeyenler hakkında 392 TL cezai işlemini uyarı yapmadan uygulayak.  

 

Edinilen bilgiye göre polis ekiplerince 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı bulunanların, yasağa uymamaları halinde artık bu günden itibaren uyarı yapılmadan ceza yazılmaya başlandı.


Yine sosyal mesafe kuralına uymayanlar, marketlere maskesiz girip alış veriş yapanlar ve kişi sayısı bakımından kurallara uymayanlara da uyarı yapılmadan ceza yazılacağı öğrenildi.

 

Kars'ta Belediye anons sistemleri, camilerden yapılan anonslar ve ekip araçlarıyla vatandaşlar ikaz edilmekte iken bu yasağa halen uymayanlara artık ceza yazım işlemine başlandığı bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.