KARS Haber Girişi : 14 Mayıs 2019 12:27

Kars OSB'de 500 Fidan Toprakla Buluştu

Kars OSB'de 500 Fidan Toprakla Buluştu
Organize Sanayi Bölgesinde 400 huş ve 100 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Kars Olay-Kars Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, OSB Müdürü Filiz Açlış ile daire ve kurum amirleri katıldı.

Programda Vali Türker Öksüz, fidanları toprakla buluşturulup can suyunu verdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kars Valisi Türker Öksüz açıklamasında; daha önce iki hektarlık alanda yapılan ağaçlandırmanın ardından bugün de bir hektarlık alana 400 adedi huş ağacı, 100 adedi çam ağacı olmak üzere 500 adet fidan diktiklerini belirterek Kars’ın birçok yerini yeşil alan haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ağaçlandırma çalışmalarının erozyon kontrolü başta olmak üzere, heyelan gibi doğa olaylarına karşı doğal bir tedbir olduğunu vurgulayan Vali Öksüz, şehir merkezinde de ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek her kurumun ağaçlandırma konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kars Valisi Türker Öksüz fidan dikiminin ardından ağaçlandırma bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.