EKONOMİ Haber Girişi : 02 Kasım 2017 10:32

Kars Modern Kesimhanesine Kavuşuyor!

Kars Modern Kesimhanesine Kavuşuyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi ziaret ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars’ta Açık Ceza İnfaz Kurumu Kesimhanesi inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kars Olay-Ardahan Yolu üzerinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde cezaevi yetkililerince karşılanan Bakan Arslan; Vali Rahmi Doğan, Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte inşaat alanını gezdi.

İnşaat yetkilisinden kesimhane hakkında bilgi alan Bakan Arslan, 8 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan kesimhanede yürütülen çalışmaların söz verilen tarihte bitirilecek olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kesimhanenin Kars için ne kadar önemli olduğunun herkesçe bilindiğini ifade eden Bakan Arslan, "Memnuniyetimiz bu ki, Nisan ayında inşaatına başlamıştık. Tabi gelip geçerken görüyorduk inşaatın ilerlemesini, ama burada arkadaşlardan bilgi aldık. Başsavcı vekilimiz, ilgili şantiye şefimiz, memnuniyetimiz o ki, inşaatta yüzde 40'lık ilerleme var. Nisan ayından bu yana düşünürseniz yaklaşık 6 aylık periyotta bu çok güzel bir ilerleme, tabi kış şartlarında beton dökmek biraz zor, Kasım ayı ortalarına kadar beton dökme şansı var arkadaşların, hava müsaade ederse belki Kasım sonuna kadar beton dökme şansları var. Ancak önemli olan betonarme kısmında yüzde 85'lere gelmiş olması, bu aynı zamanda kışın diğer aksamlarda çalışabilecekleri anlamına geliyor. ve inşallah ilkbahar ile birlikte kalan betonlarda da çalışma yaparak önünüzdeki yaz sezonuna, daha önce de sözünü öyle almıştık. Önümüzdeki yaz sezonuna bitirerek, bölgemizin, Kars'ın özellikle hayvanlarının gerekli besini aldıktan sonra kesim zamanı olan ki, Ağustos'tan itibaren kesim başlıyor. Kesim zamanına yetişmiş olacak. ve günde 250 büyükbaş veya bir günde 500 küçükbaş hayvanın kesilebilme şansı var burada, dışarıdan direk hayvan getirilip kesilebileceği gibi, şu an içinde bulunduğumuz 250 büyükbaş hayvanın beslenebileceği 4 böyle besi ahırı var. Burada da hayvanlar aynı zamanda besiye çekilip, birkaç gün sonra kesilebilir olacak" dedi.

İnşaat alanında çalışan işçilerle tokalaşan onlarla sohbet eden Bakan Arslan, herkese kolaylıklar diledi.

Kars Açık Cezaevi bünyesinde 8 Nisan’da temelini atılan 1000 Büyükbaş kapasiteli Modern Besi Çiftliği ve Kesimhane proje inşaatı çalışmaları hızla gaz devam ediyor.

Kars halkının geçim kaynağı olan hayvancılık sektöründe borsa etkisi yaparak vatandaşın hayvanlarınıda değerinde satın alacak olan tesis, inşallah 2018 yazına hizmete kavuşaçak.

Aynı zamanda Türkiye’nin dörtbir yanındaki cezaevlerine et sevkiyatı yaparak ucuz ve taze etin  kamu kurumlarında tüketilmesini sağlanarak bütçeye büyük tasarruf sağlayacak. Toplam alanı alanı 24.310,00 metrekare kapalı alan 67.185,00 metrekare yeşil alandan oluşan proje,  630 dönüm arazi üzerine gerçekleştirilecek.  Tesislerde ise 1 veteriner hekim, 1 ziraat teknisyeni, 1 gıda mühendisi,1 hayvan sağlığı teknisyeni 10 atölye şefi ve 70 hükümlü istihdam edilecek.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.