KARS Düzenleme Tarihi : 28 Ağustos 2020 14:10 Haber Girişi : 28 Ağustos 2020 14:17

Kars Koronada Kırmızıya Boyandı!

Kars Koronada Kırmızıya Boyandı!
"Hayat eve sığar" programının internet ortamındaki profili, Kars için büyük tehlike sinyali veriyor.

Kars Olay-Sağlık Bakanlığının "Hayat eve sığar" programının internet ortamındaki profili Kars için büyük tehlike sinyali veriyor. Daha önce sık sık dile getirilen tedbirsizlik ve vatandaşların duyarsızlığı sonucunda koronavirüs Kars'ta en üst seyiyeye çıktı. Özellikle normal hastaların bile diğer hastanelerden tedavi alamadığı bugünlerde, vaka sayılarıda korkutucu boyutlara ulaştığı ileri sürülüyor.

 

POZİTİF VAKALAR EVLERİNE GÖNDERİLİYOR İDDİASI
Hastanede kronik rahatsızlığı olan ve testleri pozitif olan hastalar yatarken, diğer pozitif vakalar ise evlerinde karantinaya gönderildiği iddia ediliyor. Sağlık Bakanlığının cep telefonlarında hizmete soktuğu Hayat eve sığar uygulamasında Kars için gösterilen harita kırmızıdan başka bir renk göstermezken, tehlikenin de ne kadar büyük olduğu bu uygulama ile gözler önüne seriliyor.

 

VALİ ÖKSÜZ'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Yetkililerin Sadece göstermelik uyarılar yaptığı ilimizde, evde karantinada olan hasta sayısının korkutucu boyutta olduğu ileri sürülüyor.  Bu arada daha önce birkaç günde bir vaka sayısı ve hasta sayıları ile ilgili açıklamalar yapan Vali Türker Öksüz'ün de uzun zamandır, koronavirüs salgını ile ilgili vaka sonuçlarını gündeme bile getirmemesi dikkat çekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.