BÖLGE Haber Girişi : 15 Ocak 2018 21:33

Kars Karadenizliler Derneği Yeniden Açıldı

Kars Karadenizliler Derneği Yeniden Açıldı
Kars’ta 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yeni adresine taşındı. Derneğin açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve AK Pa

Kars Olay-Kars’ta 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yeni adresine taşınarak hizmetlerini daha geniş kapsamlı yürütmeyi hedefliyor. Kurulduğu yıl Başkanlığını Necmi Kocaoğlu, ardından Dr. Fatih Kol ve şimdiki başkanlığı Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Alkan tarafından yürütülen Kars Karadenizliler Derneği, yeni dernek binasını görkemli bir katılımla gerçekleştirdi.

Açılış öncesi Kars İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından duaların okunması ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve dernek yöneticileri tarafından kesilen kurdeleyle hayırlı olsun temennilerinde bulunuldu.

İçerisinde sinema odası, çocuk oyun alanı, kütüphane, dinlenme salonu, toplantı ve konferans odasına kadar her şeyin düşünüldüğü yeni hizmet binasını gezen katılımcılara Karadeniz’e özgü yiyecekler ikram edildi.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Muzaffer Alkan derneğin bu zamana kadar yaptığı ve bundan sonra planladığı faaliyetleri anlattı.

Alkan, konuşmasında; “Karadeniz’de Artvin’den başlayarak Samsun iline kadar tanıtımlar gerçekleştirdik. Dershaneler okullar başta olmak üzere Karadenizdeki tüm illerde insanlara Kars’ın değerlerini anlatmaya çalıştık. Harakani Hz. Başta olmak üzere Sarıkamış, Ani ve Kars’ın kültürel, turizm adına değerlerini aktardık. Broşür, afiş gibi materyallerin yanında 16 Bin kitapçıkla desteklediğimiz tanıtımla Karadeniz’deki insanları Kars’a çekmeye çalıştık. Bu faaliyetlerden sonrasında şimdi ise değerlendirme aşamasında olan Avrupa Birliği Projesi kapsamında engellilere meslek edindirme projesi adı altında öncelikli olarak Dolunay Derneği’ni paydaş olarak kabul ederek bir çalışma hazırladık. Bunun akabinde Kars’ta yüksek olan düşük ve engelli doğumları engellemek adına 30 akademisyenimizle beraber kadın doğum ve sağlıklı doğum üzerine bir faaliyet yürütüyoruz. Buna Kafkas Üniversitesi’nden hoca arkadaşlarımız ve sağlıkçı arkadaşlarımız son derece büyük bir katkı sağlıyorlar. Bunun haricinde gençlere tanıtım adı altında bilişim sistemleri kursları veriyoruz. Yine üniversitemizin içerisindeki dernek üyelerimizin katkı verdiği bir proje olarak yürütüyoruz. Tasarım projelerimizle de gençlere kendilerine mesleklerinin yanında ilave bir meslek olmasının yolunu açıyoruz. Yine Avrupa Birliği Projesi kapsamında çocuklarda ve gençlerde Türkiye’de ilk defa kapsamı bu kadar geniş bir ilk yardım eğitimine başladık. Projenin kabul edilip edilmemesi bizim bu eğitim faaliyetimizi hiçbir şekilde etkilemeyecek, mutlaka bu faaliyet gerçekleşecek. Bize her anlamda çalışmalarımızda destek veren Kars Valisi başta olmak üzere tüm yerel yönetimlerimize teşekkür ediyoruz, derneğimizin yeni yerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak açılışa katılan başta Ulaştırma Denizcililik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Hasan Turan başta olmak üzere tüm katılımcılarımıza minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise derneğin yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisiyle başladığı konuşmasında; “Daha önce de Kars Karadenizliler Derneği’ni ziyaret etme fırsatı bulup hasbıhal etmiştik. Bugün de yeni mekanda biraz daha insanımıza dokunmak, hizmet etmek, insanımızın hizmetini yerine getirmek adına yapacakları aktivitelerden bahsetti değerli başkanım. Biz olaya biraz da şöyle bakıyoruz ki elbette doğduğunuz yer çok önemli ama aynı zamanda doyduğunuz yer de bir o kadar önemli. Bu anlamda doyduğunuz yerde doymak adına doğduğunuz yeri unutmamanın önemini hep vurguluyoruz. Bizim de arkadaşlardan istirhamımız elbette Karadeniz’i, Karadeniz’deki illerimizi unutmasınlar, Karadenizliliği bu tür aktivitelerle anlatsınlar, oradaki değerleri buraya taşısınlar aynı şekilde de buranın kültürünü ve güzelliklerini de Karadeniz’e ve tüm ülkemize taşısınlar nitekim yapılan çalışma da bu yönde. Bu anlamda kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyor, derneğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Öte yandan derneğin bu güne kadar tüm faaliyetlerinde yanında olan AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Gurubu Başkanı, KİT Komisyon Üyesi, AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Hasan Turan ise konuşmasında şu cümleleri kullandı; “Bizler de Kars’ta misafiriz ancak buradaki misafirperverliği her daim gördük ve yaşadık. Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi Karadeniz’in şirin vilayetlerinden biri olan Giresunluyum. İstanbul’da milletvekilliği görevindeyim bu manada önce ülkemize sonra aziz milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Karadeniz yeşil ile mavinin muhteşem uyumuna sahip ülkemizin yedi güzel bölgesinden bir tanesidir. İnsanları çok hızlı organize olurlar. Bu anlamda bu güzel şehrimizde de organize olarak bir araya gelen arkadaşlarımız güzel şeyler ortaya koymak ve hizmet vermek adına çalışmalar yapıyorlar. Başta bu çalışmalara destek veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan başta olmak üzere yerel yönetime ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyor, hayırlı olsun diyoruz.”   

Konuşmaların sonunda Kars Karadenizliler Derneği Üyesi Karslı Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli tarafından çekilen Kars ve Karadeniz fotoğrafları Ahmet Arslan ve diğer protokol üyelerine hediye edildi.

Derneğin Açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Kars Valisi Rahmi Doğan, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.