EKONOMİ Haber Girişi : 22 Ekim 2018 16:52

Kars İşKur 100 Günlük Eylem Planını Açıkladı

Kars İşKur 100 Günlük Eylem Planını Açıkladı
Kars İş Kur İl Müdürlüğü 2018 yılı 100 günlük eylem planında yer alan projeleri açıkladı.

Kars Olay- Kars İş Kur İl Müdürü 2018 yılı 10 aylık eylem planını açıkladı. 100 günlük eylem planında yer alan pprojeleri açıklayan Kars İş Kur İl Müdürü Yusuf Bulut Kars'ta bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Kars İş Kur İl Müdürü Yusuf Bulut burada yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu;"İl Müdürlüğü olarak bireysel ihtiyaçlara uygun şekilde hizmet sunumunu daha etkin hale getirebilmek ve hizmet çeşitliliğini artırabilmek için 2018 yılında 10 aylık dönemde bir dizi çalışmalar yaptık. Burada toplanmamamızın sebebi ise Sayın Cumhurbaşkanımızın 100 günlük milli seferberlik kapsamında yapmış olduğu işe ilk adım kapsamında üniversite ve yüksekokul mezunlarına istihdam edildiği süre boyunca iş kur tarafından 18-29 yaş arasında destekleri sağlanmaktadır. Diğer bir kısım ise anneler istihdamla buluşuyor kapsamında bununla ilgili “işte anne” projesi. Çocukları 0-14 yaş arasında olan annelerin istihdamda olduğu süre boyunca iş kur günlük 75 tl teşvik vermektedir.
Amacımız burada kurumla ilgili 10 aylık yapmış olduğumuz faaliyetleri sizlerle paylaşmaktır. Geleceği ön görebilmenin en iyi yolu onu üretmektir. Bu inançla görevi üstlendiğim ilk günden bu yana ilimiz olanakları kapsamında işverenlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, sendikalarımız, yerel yönetimlerimiz ve ilgili tüm kamu kurumlarıyla sürdürdüğümüz işbirliğini duyduğumuz ihtiyacı ve bu ihtiyacı karşılama da ise ihtiyacı ilimizde kamu istihdam kurumu olarak İş kurun çok önemli vazifelerinin bulunduğunu buradan belirmek isteriz. Tüm taraflara desteği ile işsizlikle mücadele edilmesi, iş gücü niteliğinin arttırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş gücü piyasasına daha fazla kişini katılması, kayıt istihdamın desteklemesi, iş gücü piyasasının arz ve talep yönüyle geliştirilmesi ve engelli, kadın, genç, uzun süre işsiz gibi özel politika gerektiren gurupların işgücü piyasasına girişte ve istihdamda kalmada karşılaştırdıkları engelleri bertaraf edilmesi hedefleriyle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz. Bu yaklaşımla İş Kurun kişinin ihtiyacına uygun hizmeti alabilmesi gayesiyle vermiş olduğu danışmanlık hizmetleri nitelikli iş gücünün geliştirilmesi ve düzenlemekte olduğu kurs ve programlar iş arayan ile açık işin en uygun şekilde eşleşmesi amacına yönelik olarak yürütmekte olduğu aracılık faaliyetleri işsizliği olumsuz etkilerini en aza indirmek için uyguladığı pasif iş gücü piyasası politikaları sosyal devlet anlayışı çerçevesinde işsizlikle mücadelede kullanılan en önemli araçlardır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.