KARS Haber Girişi : 22 Haziran 2020 09:21

Kars'ın Restorasyonları Hiç Bitmeyen Hamamları

Kars'ın Restorasyonları Hiç Bitmeyen Hamamları
Mazlumağa hamamı restorasyonu devam ediyor.

Kars Olay-Kars'ta "Tarihi Yapıların Korunması ve Restorasyon Projesi" kapsamında Mazlumağa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları, Hürtaş İnşaat Firması tarafından tüm hızıyla devam ediyor. Kars Kalesi bölgesinde bulunan tarih yapıların restorasyonu yapılarak yeniden hayata kazandırılıyor.

 

Mazlumağa ve Muradiye Hamamlarının turizme kazandırılması projesi Kars Valiliği İl Özel İdaresi kontrolünde DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finansı sağlanan, restorasyon kapsamında hamamın çalışmaları sürüyor.

 

Dikdörtgen planlı ve düzgün kesme bazalt taşından yapılan Mazlumağa Hamamı'nın iç mekanlarındaki sağır kemerler ve niş süslemeleri ile nakış edilmiş binayı kendi tarihi dokusuna uygun hale getiriliyor. Proje kapsamında yürütülen çalışmaların kışa kadar devam edecek.

 

Restorasyon çalışmalarının sürdüğü tarihi hamamı yakından takip eden vatandaşlar; "Burası adeta bir tarihi sit alanı, bizlerde bu sit alanında yapılan çalışmaları gördükçe mutlu oluyoruz. Firma ve Kars Valiliği bu yağmurlu zamanlarda bile çalışmaları durdurmadan devam etmeleri hamamın bu yıl biteceğini gösteriyor açıklamasında bulundular."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.