SİYASET Haber Girişi : 26 Ekim 2018 21:11

Kars'ın Naif Başkanı Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Kars'ın Naif Başkanı Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı
Kars Belediye eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanlığı’na gelerek, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Kars Olay-31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi bütün Türkiye de olduğu gibi Kars ta da aday adayları müracaatlarını yapmak için partilere gelmeye başladı. Kars’ta her kesim tarafından sevilen ve 2 dönem belediye başkanlığı görevini yapan Naif Alibeyoğlu, Halitpaşa İşhanı’nda bulunan CHP İl Başkanlığı’na geldi. Alibeyoğlu, burada CHP Kars İl Başkan Yardımcısı İhsan Tazegül’e belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru dosyasını verdi. Alibeyoğlu, Kars’ın yeniden eski günlerdeki canlılığına kavuşması için aday aday olduğunu belirtti. 

Alibeyoğlu daha sonra konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Değerli kardeşlerim sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum değerli hemşerilerim Karslılara olan saygımdan dolayı en azından hazırlıklı geldim. Buraya gelip birkaç söz söylemekle bu işler olmuyor. Bazı şeylerin de bilinmesi adına bugünkü başvuru esnasında özellikle basın mensubu arkadaşlarımızın ve siz değerli kardeşlerimin özellikle bilmesini istediğim bazı hususları dile getirmek adına burada özellikle bu konuşmayı yapmak istiyorum. Öncelikle hepinizin yüreğine sağlık, bu soğuk havada bu kar kış gününde buraya kadar geldiniz, hep beraber bu kaderi birlikte paylaşacağız ben buna inanıyorum. Güzel anlamlı kutsal bir yola hep birlikte yürüyüşe gidiyoruz; bu yolun hepimize mutlu ve müreffeh güzel bir Kars getirmesi adına hepinize bu anlamlı yürüyüşte hepinize başarılar diliyorum yolunuz açık olsun yolumuz açık olsun.

Arkadaşlar 1999 yılında görev aldığımda özellikle mahallelerimizde yol yoktu, su yoktu, kanalizasyon yoktu, çocuk parkı yoktu, park yoktu, sinema yoktu, tiyatro yoktu festivaller yoktu yoklar kentiydi. Bir zamanlar hatırlıyorsanız belki mecazi anlamda 8 sütuna manşet olmuştu 50 milyara satılık şehirdi.. Bu yokluklar içinde, imkansızlıklar içinde, bizler imkanlar yarattık. Evet gelinen noktada hizmetlerimiz bütün Kars kamuoyunca ve ülke kamuoyunca pekala çok iyi biliniyor. Ama bugün maalesef Kars 10 yıl önce bıraktığımız noktada değil !

Çok daha ileri gitmeliydi.. Biz yapmıştık, daha iyi noktaya gitmeliydi ama maalesef ,10 yıldan daha çok çok geriye gitti. Ne oldu şu anda mahallelerimizde çamurdan geçilmiyor. İnsanlarımız ötekileştirildi, insanlarımıza hizmet gelmiyor, artık çöpler bile alınmıyor. Şu an otogar binası orada bekliyor, 2 trilyon lira para harcandı; yazık değil mi..! Toptancı sebze hali, burada yaptırdığımız semt pazarı birilerine peşkeş çekildi. 10 türlü 10 liraya kurulamaz olan beton santrali şimdi yerinde yeller esiyor yine peşkeş çekildi. Biz 120 adet araç aldık Kars Belediyesi'ne şimdi bir tane bile araç yok. Böyle bir şey olamaz kabul edilemez. Ağaç söküm ve dikme makinası 10 yıldır pas tuttu. Halk Ekmek fabrikasında garibanımıza yoksulumuza daha ucuz daha güzel ekmek üretmek adına günlük 37000 ekmek üretiliyordu. Şimdi Halk Ekmek Fabrikası yok! Maalesef parklar bahçeler kurudu, şelaleler kurudu, maalesef belediye hizmet binası birilerine peşkeş çekildi. Şu an gelinen noktada Kent Konseyi binası bitti. İsmail Aytemiz tarafından yaptırılan spor ve sergi sarayı bitti maalesef. Karsspor tesislerini yaptırdık şu an hacizli durumda. Karsspor'u amatörden ikinci lige üst sıralarına çıkardık ve o yıl kesinlikle herkesin bildiği gibi birinci lige çıkacaktı maalesef şu anda Karsspor amatör olarak devam ediyor. Bu ne kadar hazin bir şeydir.. 60 ülkenin katılımıyla yapılan festivaller artık yok. Uluslararası düzeyde yaptığımız Altın Kaz Film Festivali yok.

Altın kaz filim festivalini uluslararası düzeyde yapıyorduk, dünyaca ünlü aktörler aktrisler geliyordu, yönetmenler geliyordu. Maalesef şimdi Kars'ta artık festivaller yok. Aşıklar Bayramı bu değerli kültürümüz yok oldu. Halk bunu hak etmiyor. Daha sayabileceğimiz yüzlerce örneği var. Namık Kemal evi Hamamların Restorasyonu Kadın Dayanışma Merkezi Kent Konseyi'nden tutunda yüzlerce yaptığımız çalışmalar, maalesef şu anda bitmiş durumda. Ama bunun için diyorum ki Kars bunu hak etmiyor..! İnsanlarımıza hizmet gitmiyor, insanlara belediyenin kapısı kapalı. Bir şehirde bir heyecanı Belediye Başkanı yaratır; arkadaşlar eğer Belediye Başkanı gülüyorsa o şehirde gülüyordur, eğer Belediye Başkanı yüzünü somurtuyorsa, Belediye Başkanının yüzü asıksa o şehrinde yüzü asıktır. Şu an şehirde mevcut durumdan memnun olan bir tane Karslı varsa, Allah rızası için bana söylesin, bir tane memnun insan yok. Biz ne için buradayız, işte insanlar o coşkuyu o festivalleri Kars'ın her köşesinde etkinlikleri yeniden yaşasınlar diye. Halkta bir heyecan vardı, hafta sonları Karsspor maçlarına gidiyorduk, bir heyecan yaratıyorduk, herkes oradaydı herkes olacağını yaşıyordu. Ama şimdi insanlarımız da bir heyecan kalmadı onun için hep birlikte o günleri özlemeye başladık. Dilerdim ki o günleri özlemeseydiler, geleceğe ilişkin umutlarımız ile ilgili projeler ile ilgili birileri gelsin ben bunu bunu yapacağım Kars'a bunları size getireceğim. Keşke, bunları demeliydi insanlar ama maalesef.. Geri kalmış kölelerin en büyük talihsizliği maalesef giderek, hani ünlü bir klasik laf var diyorlar ya "Büyük beyinler projeleri orta beyinler olayları konuşur küçük beyinler kişileri konuşur."

Maalesef Seçim geldi birileri bu Kürdün adayı bu Terekeme'nin adayı bu Azeri'nin adayı bu Yerli'nin adayı olsun da taştan olsun benden olsun mantığı ile işte gelinen noktada hepimiz bu enkazın altında kalıyoruz ve hepimiz Kaybedenler Kulübü oturup ağlıyoruz. Kars'ın Sahibi yok. Arkadaş seçim geldiğinde birilerine alerji olma, çoluk çocuğunun geleceğini birilerinin ipoteğine bırakma. Bu şehirde en çok yatırım yapan insanlara söylüyorum; Bu yatırımı batıda yapsanız belki 3-4 katı artacaktır. Ama şu anda yaptırdığınız masrafın yarısı bile etmiyor. Çünkü niye? şehir cazibe merkezi olmaktan çıktı. Üniversiteye insanlar gelmiyor, öğretim görevlisi gelmiyor, eşini çoluğunu çocuğunu getirmiyor. Çünkü burada artık hiç bir etkinlik yok, sosyal yaşantı yok, insanların yürüyebileceği doğru düzgün kaldırım yol yok, yok arkadaşlar yok. Onun için cazibe merkezi olmaktan çıktı. Yatırımcı gelmiyor, gelmeyince bu enkazın altında hepimiz kalıyoruz. Hepimiz kaybediyoruz biz bunları hak etmiyoruz. Kars bunu hak etmiyor, kederi Karslılar çekiyor ama kaderimizi birileri belirliyor.

Kaderimizi başkaları belirlemesin, kaderimizi biz belirleyelim. Yeter artık buna dur diyelim!

Ben daha önce 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Daha iyi arkadaşlarımız olsaydı keşke 10 yıl boyunca daha iyi noktaya getirselerdi ama maalesef görüyorum ki Kars giderek bütün değerlerini yitirdi. Hala büyük bir göç var. Benim aday olmak gibi bir niyetim yoktu kesinlikle herkes bunu bilir ve son günlerde gerek ulusal gerekse yerel anketler tarafından yapılan çalışmalarda anketlerde şahsıma teveccüh gösterilmiştir. Allah aşkına bu anketler yapılırken ben birinizi arayıp bana oy verin dedim mi veya beni de yazın dedim mi ? Ama birileri çıkıp bunu manipüle ediyorlar. Ben böyle bir alçaklığı böyle bir şerefsizliği asla yapmam. Çünkü ben Kars halkını biliyorum. Beni günlük yüzlerce kişi arıyor ben sokağa çıkarken insanların bana sarılışları özlemlerini görüyorum nasıl kucakladıklarını görüyorum ve şu anda bu anket sonuçlarında yereldeki gerekse de ulusal anket sonuçlarında bu özlemi bu sevgiyi de bu umut ışığını gördüğüm için aday olmamı özellikle insanlarımızın istediği için buradayım. Maalesef birileri belden aşağı vurmaya başladılar, hakkımızda çeşitli senaryolar yazdılar. Bizimle ilgili olmadık dedikodular ürettiler, neler söylediler neler herkes gördü duydu bunlar konuşuluyor. Ne olur  sizden ricam bu tür iftira ve yalanları asla inanmayın.  Sadece beni benimle yargılayıp, benim çevremdeki ailemdeki insanlarla yargılamayın. Evet ben de geçmişte çok yanlışlar yaptım bunu biliyorum. Kesinlikle biliyorum, imkansızlıkları bundan kaynaklanan yanlışlarımız oldu benim meclis üyelerini belirleme de yanlışlarım oldu günü geldiğinde bunları sizlere anlatacağım. Birlikte anlatacağız birlikte bu uzun yürüyüşe çıktığımızda anlatacağım ve sizlerle paylaşacağım bunları. çok eksiklerim oldu, çok yanlışlarım oldu bunu kabul ediyorum ama biliyorum ki, insanlar diyor ki, Naif Alibeyoğlu hala aynı heyecanı duyuyor, yüreği hala Kars için atıyor, yüreği hala Kars sevdası için atıyor. İnsanlar bayramlarda çocuklarımıza hediye veren Naif Alibeyoğlu istiyor.

10 yıl boyunca camilerimizin yakıtını Naif Alibeyoğlu karşıladı. Mezarlıklarımızın etraflarını yaptırdım mezarlıklarımıza ağaç diktirdim. Okullarımızın bahçelerini yaptırdım okullarımızın her türlü talebine cevap verdik. Bunların hepsini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Herkes gördü, herkes biliyor. Maalesef şu anda şehirde gün geçmiyor ki kavga olmasın, gün geçmiyor ki bu şehirde kardeşlerimiz öldürülmesin. İşte bunun için masaya yumruğumuzu vuracağız bu şehrin geleceği ile kimsenin oynamaya hakkı yok ! Hiç kimseye ve bunlara müsaade etmeyeceğiz, bu şehrin kaderiyle oynamaya çalışanlara diyeceğiz ki, bu şehri terk et bu gücü kendimde değil, sizlerden aldığım güçle söylüyorum. Yoksa ben neyim Marko Paşa mıyım ? Ama buna müsaade etmeyeceğiz..!

Öncelikle bütün dargınları barıştırır  eski günlerdeki gibi kol kola gideceğiz kaderi paylaşacağız bundan sonra Allah göstermesin insanlarımızın acılı gününde cenazelerinde yine bulunacağım. Sizlerle aynı kaderi yine paylaşmaya devam edeceğim. Geçmişteki imkânsızlıklar içerisinde halkımızın her türlü talebine cevap vermeye çalıştım, bundan sonra da taleplerinize cevap vereceğim.

Kars hak etmediği bir noktada. Bizler ve sizler hak etmediğimiz bir noktada. Ama küçük insanlar küçük şeylerle uğraşıyorlar, ben bundan sonra aday adayı demiyorum aday arkadaşlarla bütün partilerle geçmişte olduğu gibi ziyaret edip çiçek götüreceğim. Ama şimdi herkesin huzurunda diyorum ki ve diyeceğim ki, arkadaşlar gelin televizyonda açık oturuma çıkalım. Kaçış yok, çünkü geçmişte hep köşe bucak kaçtılar. Çünkü bir proje üreten yok, hiçbir şey yok, ama ne olacak ? Kürdün adayı Azeri'nin adayı Terekeme'nin adayı Yerli'nin adayı,nasıl olsa çantada keklik öyle yağma yok artık. Azeri uyandı artık, Kürt uyandı artık, Terekeme uyandı artık, Yerli uyandı, kısacası Karslı uyandı artık. Bu Tür polemikler istemiyoruz ve adayları canlı yayına çağıracağım. Konferans salonlarında orada herkes Karslılar soru soracak, arkadaş sen adaysın, peki bana projelerini anlat, bana kaynaklarını anlat, nereden kaynak bulacağını anlat. Peki  aradaki dağ kadar uçurumu diğer şehirlerdeki o dev adımlarla aramızdaki uçurumu nasıl kapatacağız arkadaşlar. Onun için bu bir şanstır, son bir şans ver lütfen bu dedikodulara asla ama asla inanmayın. Sizlerden ricam bu tür dedikodular duyduğunuzda anında beni arayın. Ben sizin bir evladınız bir kardeşinizim birlikte kaderi hayatı paylaştık ve bundan sonra da paylaşacağız ve bundan sonra ben ne yapacağım bundan sonra sadece ben Kars için hep birlikte Kars için neler yapacağız onları tartışıp onları masaya yatıracağız. Birlikte üreteceğiz birlikte dayanışma içinde hep birlikte basın huzurunda bütün herkesin yönetimde yer alabileceği yönetimde söz sahibi olacağı bir belediyecilik anlayışı geliştirecek, çünkü artık benim kendimi ispatlamak gibi bir anlayışım yok. Bundan sonra birlikte karar vereceğiz şehirde yapılacak çalışmaları, örnek kaldırım işgallerinin bir kampanyayla şehrin temizliğini bir kampanyayla bu şehri inanın ki her sabah kendim süpüreceğim. Sabahları esnafımızla birlikte bu kampanyayı başlatacağız bu heyecanı birlikte yaşayacağız. Arkadaşlar artık birlikte kaderimizi belirlemek üzere Allah'a emanet olun başvuru dilekçemi başkana teslim ediyorum beni onurlandırdınız hepinize teşekkür ederim."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.