KARS Düzenleme Tarihi : 20 Temmuz 2020 09:03 Haber Girişi : 20 Temmuz 2020 09:10

Kars'ın Köylerine Beton Asfalt

Kars'ın Köylerine Beton Asfalt
Kars’ta İlk Defa Hacıveli Köyü’nde Uygulanan Beton Yolun Açılışı Yapıldı

Kars Olay-Kars’ta ilk defa Hacıveli Köyü’nde uygulanan beton yolun açılışı, Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç tarafından yapıldı.

 

Kars Valisi Türker Öksüz, ve Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, diğer katılımcılarla birlikte beton yolda yapılan inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldılar.

 

Kars’ta ilk defa pilot olarak seçilen Merkez Hacıveli Köyü’de 2 bin 100 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde yapılan silindirle sıkıştırılmış beton yolun, kış şartlarına dayanıklılığı ve yöreye uygunluğu denenecek. Ağır kış şartları altında bozulmaması durumunda asfalt yola oranla çok daha kolay ve ucuza mal edilen beton yol daha sonra Kars’ın ihtiyaç olan diğer köylerinde de yapılacak. Köy halkının da merakla beklediği yolun kış şartlarındaki durumunun olumlu sonuç vermesiyle birlikte Kars İl Özel İdaresi marifetiyle birçok köy beton yola kavuşmuş olacak.

 

Merkez Hacıveli Köyü’ndeki açılış törenine Vali Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fuat Güney, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.