KARS Haber Girişi : 24 Ocak 2020 13:43

Kars'ın Kış Geceleri

Kars'ın Kış Geceleri
Tarih kokan Kars’ın bir de unutulmaz renkli geceleri var. Bu geceler ki tarihi binalar önünde yakılan odun ateşi etrafında akordeon eşliğinde farklı bir güzelliğe yol açıyor.
Kars'ın Kış Geceleri

Kars Olay-Kars'a gelen turistler de güzelliğe tanıklık ettiler. Varilde yakılan ateş etrafında Kars türkülerine eşlik eden turistler unutulmaz bir gece yaşadılar. TRT Kürdi ekibi de program çekimiyle geceye farklı bir güzellik kattı.

 

Kafkas bölgesinin en gözde kentlerinden olan Kars, zengin bir kültüre ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Kafkas halk dansları, yöresel müzikleriyle farklı kültürlere ev sahipliği yapıyor. Soğuk havasıyla, ayazıyla, kar örtüsüyle de dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği bu güzel şehrin eğlencesi de unutulmuyor, geceleri de. Kars gecelerinin dondurucu soğuk altındaki nostaljisi ise unutulmaz anların yaşanmasına sebep oluyor.

 

Tarihi Kars kalesi civarında sıralanan tarihi binalardaki kafeler ise kenti ziyarete gelen turistlerin gözde mekanları oluyor. Mutfak lezzetlerinin yanında müzik ziyafetleri de kenti ayrıcalıklı kılmaya yetiyor bile.

 

Dolu dolu etkinlikler gece saatlerinde başlıyor. Her akşam saat: 20.00’de başlayan etkinliklerin en güzel tarafı ise Kars geceleri. Soğuk havayı ısıtırcasına varillerde yakılan ateş etrafında toplanan ziyaretçiler doyumsuz müzik ziyafetiyle gönüllerince eğleniyorlar.

 

Tarihi binadaki Kale Kafe’de düzenlenen etkinlikte bir araya gelen ziyaretçiler, akordeon eşliğindeki Kars türkülerini dinlediler. Ardından istek türkülere geçildi. Misafirler hep bir ağızdan türkülere eşik ettiler ve tek oyunlarıyla unutulmaz anlar yaşadılar. Karslı mahalli sanatçıların performansıyla saatler süren Kars Gecelerinde şiirler okunda, marşlar söylendi. Misafirlerin de hünerlerini sergilediği Kars Gecelerinden geriye bu renkli görüntüler kaldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.