KARS’IN HAVASI SOĞUDUKÇA SİYASETİ ISINIYOR

Merhabalar epeydir yazılara ara vermiştim, mesela en son yazdığım yazı geçtiğimiz ayın 14’ü. Neredeyse bir aya yakındır ayrı kalmışım sizlerden tabi bu süre zarfında Kars’ın bayağı bir konusu birikmiş. Şimdi konumuza geçelim.

 

SARIKAMIŞ'I UNUTMA!
Evet; Sarıkamış Şehitlerinin 105’inci Anma Etkinlikleri 3-4-5 Ocak'ta yapılacak. Yani Sarıkamış’taki 90 bin şehit için Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi Şehitlerimizi anmak için Sarıkamış’a gelecek. Sarıkamış deyince aklıma Mehmet Akif Ersoy’un "Cenk Marşı" şiirindeki şu mısralar gelir hep :
“Eşele bir yerleri örten karı
ot değil onlar dedenin saçları
dinle şehit sesleridir rüzgarı”
90 Bin Şehidin ruhları hep Allahuekber Dağları'nda biliyoruz, hissediyoruz ve biz bu 90 bin ruhun arkasından sonsuza dek yürüyeceğiz. Allah bu garip milletin memleketi için şehit olmuş tüm askerlerine rahmet eylesin, Peygamber efendimizin sancağı altında hepimizin birleşmesini nasip eylesin. 


Özellikle bugünlerde Sarıkamış’ı unutmak mümkün olmuyor, insan olan her yürekte bu 90 bin kalp yeniden atıyor.

 

 "RUHUNUZ ŞAD, MAKAMINIZ PEYGAMBER ORDUSUNDA OLSUN, ALLAH HER BİRİSİNE RAHMET EYLESİN." 

 

*******************************************************

 

KARS’IN HAVASI SOĞUDUKÇA SİYASETİ ISINIYOR

Evet Kars'a yeniden kış geldi hem de bugünlerde kendini tam manasıyla hissettirmeye başladı bile. Kentin havası böyleyken Kars'taki siyaset havası ise tam tersi olarak her geçen gün ısınıyor. Kars’ta bu aralar en çok konuşulan konular arasında AK Partinin ilçe adayları var. Ben sizler için şehrin gündeminden duyduklarımı buraya yazacağım. Bu hafta içi AK Parti Genel Merkezinden koordinatör geldi ve hemen ilçelere giderek nabız yokladı. İlçe turlarına ilk önce Sarıkamış'la başladı, Sarıkamış'a gitti orada görüşmeler yaptı aynı akşam Kağızman'a geçti ve en son olarak da Susuz' da  turunu noktaladı ertesi gün Ankara’ya geri döndü. Bu turlar ister istemez istifalar mı geliyor düşüncesini ortaya çıkardı Kars kamuoyunda bu yönde bir düşünce oluştu.

 

Hemen detaylarını açıklayalım, söylenen kulis ve iddiaları kısaca net bir şekilde anlatalım:


Sarıkamış için 10 günlük süre verilmiş. İlçe Başkanının 10 gün içerisinde istifasını sunmasını istemiş koordinatör. 


Susuz İlçe Başkanı zaten bırakacak daha doğrusu süresi dolmuş yani Susuz'a yeni ilçe başkanı atanacak.


Kağızman’da herkes sürpriz adayı merak ediyor ; Çünkü Kağızman’da herkes sürpriz bir ismin İlçe Başkanı olacağını konuşuyor. Ama asıl  şuna dikkat çekmek isterim, Kağızman İlçe Başkanı devam ederse ben şaşırmayacağım kimse de şimdiden şaşırmasın diyorum. 

Tabi bu yazdıklarımız iddia ve kulis bilgileri… Bu yazdıklarımızın ne kadarının gerçekleşeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz...


Kalın Sağlıcakla… Kars’tan Ankara’ya Selam Olsun…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • gariban kars 09 Aralık 2019 11:57

    Ak partinin Kars'a bir önem atfettiğini hiç zannetmiyorum bunu yerel seçimlerde gösterdikleri adaylardan gayet net görüyoruz Kars Ak parti için hiç birşey ifade etmiyor