KARS Haber Girişi : 19 Mart 2020 08:37

Kars'ın Caddelerinde Koronavirüs Sessizliği

Kars'ın Caddelerinde Koronavirüs Sessizliği
Korona virüsünün dünyada hızla yayılmasının ardından Türkiye’de de önlemler üst seviyeye çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın ‘evden çıkmayın’ uyarıları sonrası Karslılar önlem amaçlı evlerinden çıkamadı.

Kars Olay-Çin'in Vuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs (corona virüsü)’nün ülkemizde de görülmesi üzerine Karslılar, yetkililerin uyarılarını dikkate alarak zamanlarının büyük bölümünü evlerinde geçiriyor.

 

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri bakanlığının önerilerini dikkate alan Karslılar, işyerlerinin geçici süreliğine kapatılması, vakitlerini evlerinde geçirmeleri, kalpten selamlaşmaları uyarılarına uymayı tercih etti. Koronavirüsün görülmemesi, yayılmaması, virüse fırsat verilmemesi için bütün kurallara uyarak sürecin zararsız atlatılmasına önemli oranda katkı sunuyor.

 

Eğlence dinlenme mekanlarını kapattıkları gibi “mümkün mertebe evlerinizden çıkmayın” uyarını kulak ardı etmiyorlar. Kentin en kalabalık ve işlek caddeleri bile adeta boşaldı ve az sayıda vatandaşın varlığı görüldü. Zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmayan Karslılar devletin aldığı kurallara uyduklarını ve uymaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.