SAĞLIK Haber Girişi : 18 Nisan 2019 23:21

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden 'Bir Ünite Kan Üç Can' Kampanyası

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden 'Bir Ünite Kan Üç Can' Kampanyası
Kars İl Sağlık Müdürlüğü, kan bağışı konusunda farkındalığı artırmak, düzenli kan bağışına dikkat çekmek ve Kızılay'ın kan ihtiyacına destek olmak amacıyla Kars Kızılay Kan Merkeziyle birlikte kan bağış kampanyası düzenledi.

Kars Olay- Atatürk Caddesi'nde bulunan Kızılay Kan Merkezinde gerçekleşen kan bağış kampanyasına Kars İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Zakir Lazoğlu ve İl Sağlık Müdürlüğü idarecilerinin yanı sıra sağlık çalışanları da destek verdi.

Kars İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Zakir Lazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağışlanan her bir ünite kanın üç kişiye hayat verdiğini söyledi.

Herkesi kan vermeye davet eden Lazoğlu Kızılay’ ın başlatmış olduğu bağış kampanyasına Kars İl Sağlık Müdürlüğü personeli olarak destek olmak için burada bulundukları belirtti. Türkiye’ de her yıl 2 milyon kana ihtiyaç duyulduğunu ve  bu ihtiyacın genelde hasta yakınları tarafından olay anında temin edildiğini belirten Lazoğlu; bu  durumun yetersiz geldiğini ve bunun içinde belirli  aralıklarla  Kızılay tarafından kan bağışı kampanyaları düzenlendiğini söyledi. Kan vermenin insanlar için büyük bir manevi haz olmasının yanı sıra  kan veren kişinin kendi sağlığı içinde çok önemli  olduğunu ekledi. Kan vermenin ciddi oranda kalp krizlerini azalttığını  ve her kan bağışı yapıldığında kemik iliği tarafından üretilen  genç kan hücrelerinin kana ve ya vücuda geçtiğini belirten Zakir Lazoğlu Kars İl Sağlık Müdürlüğü personeli olarak “ Bir Kan Üç Can” kampanyasına tam destek verdiklerini söyledi. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Zakir Lazoğlu gazetecilerin soruları üzerine ramazan ayında susuzluk ve uzun süreli açlıklarda genç hücrelerinin oluşumundan dolayı kan vermenin oruç tutmayı daha kolay hale getirdiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.