KARS Haber Girişi : 29 Ocak 2018 14:30

Kars İl Özel İdarenin Kar Kaplanları İş Başında

Kars İl Özel İdarenin Kar Kaplanları İş Başında
Kars Valiliği İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri 7/24 saat esaslı köy yollarını açmak için karla mücadele ediyor.

Kars Olay / ÖZEL- Kars il özel idare her sene olduğu gibi bu senede karla mücadele etmek için 7/24 saat esaslı çalışarak kapanan köy yollarını açmak için üstün enerji harcıyor. Bu sene Kars’a karın yağmasıyla birlikte kapanan köy yolları 10 saati aşmadan ulaşıma tekrar açılıyor. Kars Valiliği Kars İl Özel İdare ekipleri Özellikle Kars Valisi Rahmi Doğan’ın da talimatları doğrultusunda karla mücadelede bu sene gayretleri vatandaşlarca da memnuniyetle karşılanıyor. 

103 KÖY YOLU 5 SAATE AÇILDI
Bu sene en fazla 6 Aralık 2017 günü 103 köy yolu, 19 Ocak 2018 günü ise 39 köy yolu kapalı kalırken ekipler en azla 5-6 saat içerisinde kapalı köy yollarını açmayı başardılar. Kars İl Özel İdaresi kardan dolayı kapalı köy yollarını günde en az iki sefer anlık olarak resmi web sitesi olan http://www.karsozelidare.gov.tr/ adresinden de yayınlayarak vatandaşlara bilgi aktarıyor. Özellikle son bir haftada kapalı köy yollarına bakılınca 19 Ocak 2018 günü 7 köy yolu kaplı gözükürken daha sonraki günlerde ise kapalı köy yolu bulunmadığı görülüyor. 

54 İŞ MAKİNASI 100 PARSONEL DEVAMLI YOLLARDA
Kars İl Özel İdare ekipleri karla mücadelede 14 greyder, 3 kar savuran, 8 loder, 9 cisipi, 8 kar bıçaklı kamyon, 4 dozer 8 pikap ve 100 personel görev yapıyor. Özellikle ekipler vardiya sistemiyle çalışarak kapalı köy yollarının açılması için çaba sarf ediyorlar.

ÖZEL İDARE KAR’DAN 1 MİLYON TL KȂR ELDE ETTİ
Bu sene Kars ve bölgede kar yağışının yoğun geçmemesi ise köy yollarının önceki seneye göre daha az kapanmasına neden olurken Kars İl Özel İdare 2017 yılı içerisinde 28.000 km 2018 yılı içerisinde ise 1 ayda 2 bin km. karla mücadele gerçekleştirdi. Bu sezonda özel idarenin harcadığı bütçe 500.000 tl yi bulurken önceki senelere bakıldığında bu rakam 1 milyon 600 bine kadar ulaşmış durumda. Kar’ın az yağması ve köy yollarının daha az kapanmasından ötürü özel idare şu an her sene olduğundan daha faklı olarak 1 milyon tl Kâr elde etmiş oldu.

ÖCELİK 112 ACİL VE 156 JANDARMA EKİPLERİNİN İHBARI
Kars İl Özel İdare Ekipleri karla mücadelede ilk olarak 112 acil ve 156 jandarma ekiplerinin ihbar ve taleplerini karşılıyorlar. 112 acil 156 jandarma ekiplerinin kapalı köy yolu olması durumunda özel idare ekipleri öncü olarak köy yollarını açıp 112 acil ve 156 jandarma ekiplerinin köylere ulaşmasına olanak sağlıyor. Daha sonra ise grup köy yollarına müdahale edilip bütün köy yolları açılıyor. 

ASILSIZ VE KEYFİ İHBARLARA CEZA UYARISI
Yetkililer özellikle vatandaşlardan asılsız ve keyfi ihbar yapmamaları için gerekli hassasiyetin gösterilmesini isterken asılsız ve keyfi ihbarların tespit edilmesi durumunda ise gerekli cezai işlemlerinde uygulanacağını ayrıca bildiriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.