KARS Haber Girişi : 04 Kasım 2021 14:54

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ' Kağızman Milli Eğitimden Akıl Almaz Rezalet' Başlıklı Haberimize Açıklama

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ' Kağızman Milli Eğitimden Akıl Almaz Rezalet' Başlıklı Haberimize Açıklama
Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünden haberimize açıklama; "Habere konu olan olaydan dolayı ilgililer hakkında inceleme başlatılmıştır."

Kars Olay-  "Kağızman Milli Eğitimden Akıl Almaz Rezalet"  Başlıklı Haberimize Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama geldi.

 

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada;  "03.11.2021 tarihinde Kars yerel basınında Kağızman ilçesindeki bir yatılı okuldaki öğrencilerin evci çıkmaları ile ilgili çıkan haberde yer alan hususlar ile alakalı açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

 

Milli Eğitim Bakanlığı taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmeliği gereğince iklimi ve ulaşım şartları taşımaya elverişsiz olan veya servis ile taşınması ekonomik olmayan yerleşim birimlerinde ikamet eden öğrencilerin öncelikle Yatılı Bölge Ortaokullarına veya Lise pansiyonlarına yerleştirmesi hususundaki yönetmelik maddelerine göre Kağızman ilçesine 42 kilometre uzaklıkta bulunan Yağlıca Köyü Ortaokulu öğrencileri Kağızman Yatılı Bölge Ortaokulu okul pansiyonuna yerleştirilmiştir.  Bu bağlamda okul pansiyona yerleştirilen yatılı öğrencilere ayrıca taşıma hizmeti verilmemektedir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda yatılılık bursluluk sosyal yardımlar ve okul pansiyonları yönetmeliği gereğince Yatılı Bölge ortaokullarına yerleştirilen öğrenciler ders yılı içerisinde velisinin yazılı isteği ve okul yönetiminin uygun görmesi halinde evci ve çarşı iznine çıkarılmaktadır. Evci çıkacak öğrenciler okul yönetimince velilerine  teslim edilmektedir. Aynı şekilde öğrencilerin pansiyona bırakılmaları ve pansiyondan evlerine götürülmeli tamamı ile velinin/vasinin  ya da bunların yazılı beyanı ile uygun görülen kişilerin aracılığı ile gerçekleşmektedir. Ayrıca bu habere konu olan olaydan dolayı ilgililer hakkında inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur." İfadelerine yer verildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.