KARS Haber Girişi : 02 Kasım 2018 22:49

Kars Genelinde Kadastro Çalışmaları Tamamlandı

Kars Genelinde Kadastro Çalışmaları Tamamlandı
Kars Kadastro İl Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin İlhan Kars genelinde kadastro çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Kars Olay- Kars'ta adeta kangren haline dönüşen Kadastro sorununa çiçeği burnunda müdür Hüseyin İlhan ve teknik ekibi tarafından yapılan itinalı ve özverili kadastral çalışmaları sonucunda Kars genelinde %99,99 oranında tamamlandı.

 

Kadastro Kars İl Müdürü Hüseyin İlhan, Kars’ta kadastro alanında önemli çalışmaların  yapıldığını ve yoğun bir şekilde titizlikle çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

 

Kars’ta önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden İlhan, “Kars ilinin yüzde 99.9 oranında kadastro çalışmaları biti. Sadece 1 köyde kadastro çalışmaları bitmedi. Burada bitmemesinin sebebi bizimle alakası yok bazı problemler nedeniyle yapılamadı. Bu köyde ilerleyen dönemde çalışmalar yapılacak.” Dedi.

 

İlhan, Bir çok çalışma yaptıklarını belirterek, “Müdürlüğümüzde talebe bağlı hizmetler yürütülmektedir.  Talebe bağlı hizmetler bir kısmı tescile konulur bir kısmı konulmayan cisimler. 11’inci aydayız bin 200 tane talebe bağlı hizmet gerçekleştirildi. Bunların 600 tanesi aplikasyon dediğimiz taşınmaz sınırların hassas bir şekilde gösterilmesi işlemi. Parseli yerinde gösterme, cins değişikliği müdürlüğümüz tarafından yapılıyor.”  Diye konuştu. 

 

İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü; "İmar Barış uygulaması var bununla ilgili yıl sonuna kadar süre uzatıldı. Bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmaktayız. Bu işlemlerin de belirli aşamaları var bunların yapılmasından sonra teknik kontroller müdürlüğümüz tarafından yapılmakta. Kars ilimizde 500 bin yakın parsel bulunmakta 500 bin parselin yaklaşık 300 bin tanesi sayısal yani dijital veri şekilde herhangi bir sıkıntı bulunmamakta.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.