KARS Haber Girişi : 25 Aralık 2018 14:14

Kars Emniyetinden Yol ve Şok Uygulaması

Kars Emniyetinden Yol ve Şok Uygulaması
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri 18-24/12.2018 tarihlerinde Kars merkezinde ve ilçelerinde eş zamanlı olarak yol ve şok uygulamalar yaptı.

Kars Olay-Kars İl Emniyet  Müdürlüğü görevlilerince; 18-24/12.2018 tarihlerinde İlimiz merkezinde ve ilçelerinde eş zamanlı yapılan yol ve şok uygulamalar sonucunda; Toplam 2738 araç asayiş ve trafik yönünden kontrol edilmiş, 429 Araca ise değişik suçlardan cezai işlem uygulanmış, 1 araç trafikten men edilmiş, Okul Servislerine yönelik yapılan denetimlerde ise 129 Araç Kontrol edilmiş, 8 araca değişik suçlardan trafik cezası tatbik edilmiştir. 10 Konaklama Tesisi,12 Kiralık Araç Firması denetlenmiş, Toplam 2561 şahsın GBT kayıtları sorgulanmış, değişik suçlardan aranması bulunan 10 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.
Yapılan Yazılı açıklamada ise"Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak; Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde,mevcut kamu esenliğinin devamı amacıyla, İlimiz genelinde suçların önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik mücadelemiz aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denilidi.

Yine aynı tarihlerde yapılan uygulamanın devamında ise; "Kars İl Emniyet  Müdürlüğü görevlilerince; 18-24/12/2018 tarihleri arasında il merkezinde yapılan çalışmalar sonucunda; Şüphe üzerine park halinde bulunan bir araç içerisinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca,1 adet şarjör ve 7 adet fişek ele geçirilmiş, Ülkemize illegal yollardan sahte belgelerle girdiği tespit edilen 37 yabancı uyruklu şahıs ve bu şahısların nakillerini gerçekleştiren 2 Türk vatandaşı şahıs yakalanarak gerekli işlemlere başlanmış, İlimizde faaliyet gösteren 5 farklı işyerinde yapılan aramalarda 0,5 lt lik pet şişelerin içerisinde kaçak oldukları değerlendirilen toplam 15 şişe alkollü içki ele geçirilmiş, 5 şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı (Kaçakçılık İle Mücadele Kanunu) kanuna muhalefet suçundan işlem başlatılmıştır. 
Emniyetten yapılan açıklamanın devamında ise; "Kars Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek olup; suçun işlenmeden engellenmesine yönelik vatandaşlarımızın huzur, sükûn ve güvenlikleri için 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarımız tüm kadromuzla aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamalarında bulunuldu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.