KARS Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 23:49

Kars Emniyeti'nden Çocuklara Karadeniz Gezisi

Kars Emniyeti'nden Çocuklara Karadeniz Gezisi
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından “ÇOGEP” kapsamında yürütülen “Umutlu Yarınlar İçin Takipteyiz-2” projesi kapsamında bir dizi etkinlik daha hayata geçirildi. Bu kapsamda Artvin, Rize, Trabzon illerine gezi düzenlendi.

Kars Olay-12-17 yaş aralığındaki yüksek risk grubunda değerlendirilen çocuklar ve istisnai grupta yer alan 05-12 yaş aralığındaki çocuklarla sürekli iletişim halinde bulunularak hep birlikte huzurlu bir yaşam bilincinin oluşturulmasının amaçlandığı projede, suç ve suçlu sayısında azalma, çocukların istismar edilmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Dikkatlerinin faydasız ve zararlı odaklardan çekilerek tüm yaşamları için faydalı alışkanlıklara yönlendirilmelerinin de yer aldığı projede; çocukların bedensel, ruhsal ve duygusal gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerinin ve sosyal hayata uyumlarının sağlanması da ele alınıyor.

Ayrıca, sosyal amaçlı etkinlikler neticesinde birlik-beraberlik ve kardeşlik duygusunun güçlendirilmesi ve çocuklara aidiyet duygusu kazandırılarak milli ve manevi duygularının geliştirilmesi ön plana çıkarılıyor.

Bu amaçla 50 çocuk ve çocuklara refakat eden 13 personelin katılımıyla 29-30 Haziran 2019 tarihlerinde Artvin-Rize-Trabzon illerine gezi düzenlendi.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duymuş olduğumuz sevgi ve birlikte geçirmiş olduğumuz zamanın bizlere vermiş olduğu mutlulukla benzer etkinliklere devam edilecektir.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.