KARS Haber Girişi : 15 Haziran 2019 19:20

Kars DSİ'nin Atık Suyu Kendi Yaptırdığı Taşkın Koruma Kanalına Bağlandı

Kars DSİ'nin Atık Suyu Kendi Yaptırdığı Taşkın Koruma Kanalına Bağlandı
Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü yerleşkesinin içerisindeki atık su borusu patlayınca bu görüntüler ortaya çıkmış oldu.

Kars Olay- Kars DSİ 24 Bölge Müdürlüğü yerleşkesi içersindeki atık sular taşkın koruma kanalına bağlandı.Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü yerleşkesi içeirsindeki atık su borularından geri çıkan pis sular çevreyi ve mahalle sakinlerini ciddi şekilde rahatsız etmeye başladı. Yerleşkenin içerinden çıkan ve DSİ'nin geçtiğimiz aylarda yaptırdığı duvarıda aşarak diğer tarafa geçen atık sular hem çirkin görüntü hemde koku yaymaya başladı.Böyle devam ederese belli bir zamandan sonra yeni yapılan duvarın da yukılma tehlikesi altında olduğunu vurgulayan vatandaşlar, bu olumsuz durumu yerkililere ulaştırmak isteyerek, atık su borularının Kars Belediyesi'nemi yoksa DSİ 24 Bölge Müdürlüğü'ne mi ait olduğunu bilmediklerini ifade edip, çektikleri video ile yetkilileri göreve davet ettiler. Mahalle sakinleri DSİ'ye ait olan atık suların taşkın koruma kanalına bağlanmasından rahatsız olduklarını dile getirip acilen çözüm istediler.

 

DSİ'NİN ATIK SUYUNU TAŞKIN KORUMAYA BAĞLANDI!
Vatandaşlar:" DSİ'nin duvarı, şuan atık su buradan bir boru ile taşkın koruma kanalına bağlamışlar, DSİ'nin duvarının içinden taşan sular ise komple yan tarafa gidip oradan da direkmen taşkın koruma kanalına gidiyor. yan tarafanda vatandaşlar içme suyu alıyorlar, aynı zamanda burası çocuk parkı, burası vatandşaların yoğun olarak kullandığı bir yol. İşte gördüğünüz gibi işlek olan bir yol." şeklinde konuşarak duruma tepkilerini dile getirdiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler 15 Haziran 2019 23:32

    KARS OLAY SOSYAL MEDYA SAYFASINDA 15.06.2019 TARİHİNDE YAYIMLANAN “KARS DSİ ‘NİN ATIK SUYU KENDİ YAPTIRDIĞI TAŞKIN KORUMA KANALINA BAĞLANDI” HABERİNİZ HAKKINDA TEKZİP METNİ Kars Olay sosyal medya sayfasında 15.06.2019 tarihinde yayımlanan “Kars DSİ ‘nin atık suyu kendi yaptırdığı taşkın koruma kanalına bağlandı” haberiniz gerçeği yansıtmadığı ve haberinizde de hangi kuruma ait olduğu bilinmediği belirtildiği halde haber başlığında kurumumuza aitmiş gibi gösterilmesi, maksatlı değil ise, eksik bilgiden kaynaklı talihsiz bir yanlışlık yapılmıştır. Bütün medya mensuplarımızla yakın ilişki içerisinde görev yapan kurumumuzun bilgisine başvurulmadan böyle bir haberin yayımlanması kabulü mümkün olmayan bir talihsizlik olmuştur. Detaylı araştırılmış olsa veya kurumumuzun bilgisine başvurulmuş olsa idi, söz konusu atık suyun kurumumuza ait olmadığını, kampüs alanımızın hemen dışında bulunan mahallemizin rögar bacasının taşması suretiyle bizim yerleşke duvarının dibinden dereye drene olduğu gibi, kampüs duvarımızın drenaj deliklerinden kampüsümüzün de içine sızarak bizde de çevre kirliliği oluşturduğu görülecekti. Konu her defasında tarafımızdan Kars Belediyemize intikal ettirilmekte, gelen ekipler kanalı açıp gittikten sonra, hayvansal atıkların atılması nedeniyle bacaların çok sık tıkandığı tespit edilmiştir. Kurumumuz kampüsüne doğru gelen söz konusu atık suların önü tarafımıza gelmemesi için tıkandığında ise atık sular çarşıya doğru akışa geçecektir. Yukarıda açıkça ifade edildiği üzere, söz konusu atık suların kurumumuzla alakası olmadığı gibi, mahalle rögarının taşması sonucu, kurumumuz kampüs duvarı barbakanlarından yerleşkemize sızması nedeniyle kurumumuzun da mağdur olduğu bir durum olup, mahalle rögarının düzenli olarak temizlenmesi ve vatandaşların hayvansal atıkları atmaması halinde sorunun tekrar tekrar yaşanması önlenebilecektir. Bu tekzip metnimizin, sorumlu habercilik anlayışınız doğrultusunda, haberinize istinaden cevaben yayımlanması hususunda, Gereğini önemle arz ederim. 15.06.2019 DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimi