KARS Haber Girişi : 26 Aralık 2018 09:17

Kars DSİ Hizmet Binalarını Yalıtım Yaptırdı

Kars DSİ Hizmet Binalarını Yalıtım Yaptırdı
DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binaları ısı yalıtımı yapılarak enerji kaybı önlendi.

Kars Olay-Enerji sektöründeki dışarıya bağımlılık nedeniyle ülke ekonomisine ciddi miktarlarda külfet getiren ısınma-soğutma problemleri, özellikle Doğu Anadolu Bölgesinin iklim koşulları nedeniyle kış aylarında üst seviyelere çıkmaktadır. Bu nedenle özellikle kamuya ait binalarda ısı yalıtımı yapılması ülke ekonomisi açısından önem arz etmektedir. Ülke kaynaklarının verimli kullanımı ve çevre duyarlılığı çerçevesinde daha önce katı yakıt ile ısınma ihtiyacı karşılanmakta iken, ilimize doğalgazın gelmesi ile birlikte, doğalgaz dönüşümü yapılması suretiyle önemli oranda tasarruf sağlanmıştır. Akabinde, DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz hizmet binalarının ısı yalıtımının, yörenin mevsim şartları ve Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği çerçevesinde 06.07.2018 tarihinde yapılan ihale sonrası 30.07.2018 tarihinde sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan ve 2 milyon 800 bin liraya mal olan DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binaları Isı Yalıtımı İnşaatı işi tamamlanmıştır. Bu iş kapsamında; Bölge Müdürlük Hizmet Binası, Makine, İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğü ile Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürlüğü Hizmet Binası, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinin ısı yalıtımı, çatı eğimlerinin TS EN 1991-1-3 standardına uygun hale getirilmesi ve yıpranan çatının değiştirilmesi ve yalıtımı, engelli personelimiz ve vatandaşlarımızın sağlıklı ve en iyi şekilde iş ve işlemlerini yürütmesi için engelli asansörü ve binaların yalıtımla birlikte tarihi Selçuklu mimarisine kavuşturulması sağlanmıştır.

DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Bu yatırımların 2018 yılı içinde bitirilmesi için sağladıkları bütçe imkanı ve bölgemize yapılan yatırımlara ilişkin destek ve ilgilerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın ‘a en kalbi teşekkürlerimizi arz ediyorum. Yapılan bu çalışma ile hizmet binalarının daha iyi ısınması-soğutulması ve ısınma-soğutmada enerji kaybının önlenmesi suretiyle minimize edilmesi ve ekonomi sağlanması, çalışanların ve hizmet alan vatandaşların memnuniyetinin sağlanması temin edilmiştir. Hayırlı olsun.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.