KARS Haber Girişi : 03 Ağustos 2018 16:01

Kars Çerme Köyünde 'Kuduz İnek' Paniği

Kars Çerme Köyünde 'Kuduz İnek' Paniği
Kars’ta Tilkiden İneğe Geçen Kuduz Köyü Karantinaya Aldırttı. Kars’ta Kuduz İnek Kabusu, Köy Karantinaya Alındı

Kars Olay-Kars’ta tilkiyi ısıran köpeğe geçen kuduz, köpeğin ısırdığı ineğe geçince köylülerin kabusu oldu.  Köy karantina altına alındı.
Karsın Merkeze bağlı yaklaşık 20 km mesafedki Çerme Köyü kuduz nedeni ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından karantina altına alındı.
Kars'ın Çerme köyü Muhtarı Filit Aylastır yaklaşık bir ay önce kuduz hastalığının başladığını belirterek devam ettiği açıklamasında; “Kuduz köye bir tilkiden geçti. Köyün içerisine giren tilki köy halkından Nusret Özkesemen’in köpekleri tarafından ısırılarak öldürülüyor. Tilkiyi öldüren köpektende ineğe geçiyor. Kuduz hastalığı bulaşan köpekten ineklere geçen kuduz sonrasında yetkileler gelerek tespit edip bu hayvanları itlaf ederek  açılan çukurlara gömdüler. Yaklaşık 6-7 inekte kuduz hastalığına rastlanıldığını, köye gelen ekipler taradından hastalıklı hayvanlardan alınan testlerin Erzurum’dan gelecek sonuca göre netleşeceğini belirtti. ”

İnekleri Kuduz Çıkan Aile Kars’ta Hastanelere Sevk Edildi
Köy Muhtarı Filit Aylastır, Çerme Köyünde yaşayan ve hayvanlarında kuduz hastalığı belirtisi olan Ercan Özkesemen ve ailesinin Kars’ta bulunan hastanelere götürülerek kontrol ve sağlık muayenesinden gerçirildiğini söyledi. 
Karantina altında bulunan Çerme Köyü’nde kuduzun yayılmaması için  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aşı çalışması başlattı. Köyde bulunan hayvanlarda aşılama yapılarak kuduz hastalığı ile mücadele ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.