KARS Haber Girişi : 14 Temmuz 2019 23:46

Kars Çayının Görüntüsü Kadar Kokusu da Dayanılmaz Halde

Kars Çayının Görüntüsü Kadar Kokusu da Dayanılmaz Halde
Uzun yıllarda beri Kars'ın kanayan yarası haline gelen ve özellikle yaz aylarında etrafa yaydığı pis kokularla insan sağlığını da olumsuz etkileyen Kars Çayının görüntüsü kadar pis kokusu da dayanılmaz halde.
Kars Çayının Görüntüsü Kadar Kokusu da Dayanılmaz Halde

Kars Olay-Tarihi binaların arasından ve Kars'ın tam ortasından akan Kars Çayı'nın bu şekilde etrafa pis koku salması bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirleri de rahatsız ediyor.

Kanalizasyon atıklarının ve sanayi atıklarının aktığı Kars Çayı zaman zaman toplu balık ölümleriyle de gündeme geliyor. Kars Çayı temizliği ve Çaya akan Kanalizasyon, Peynir Altı Suyu, Evsel Atıklar ve daha sayılaman bir çok atığın atıldığı Kars Çayı'nın özellikle havaların iyiden iyite ısınmasıyla birlikte yaydığı pis koku ile vatandaşları her geçen gün daha fazla rahatsız eder duruma geldi. Özellikle Doğu Eskpresiyle Kars'a gelen turistlerin uğrak noktası alanlarından biri olan Kars Kalesi'nin eteklerinden akan Kars çayının biran önce gerçek anlamda ıslah edilip hem vatandaş pis kokudan kurturlması ve turizme kazandırılması Kars'ın en acil sorunlarının başında geliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.