KARS Haber Girişi : 14 Haziran 2020 23:16

Kars Çayı Islah çalışmaları Devam Ediyor

Kars Çayı Islah çalışmaları Devam Ediyor
Kars Çayı Islahı Projesi, 25.09.2019 tarihinde ihalesi yapılmasının ardından başlatılan çalışmalar devam ediyor

Kars Olay-2020 yılı içinde işin tamamlanması için gerekli planlamalar yapılırken, Kars Valiliği tarafından aynı bölgede bedesten çalışmaları da yürütülmekte. Tek proje halinde yürütülen çalışmaların 2020 yılı sonu itibarıyla tamamlanması planlanmaktadır. Sözleşmesi imzalanan Kars Çayı Islahı işi kapsamında; Dere yatağı ıslahı amacıyla 150 metre betonarme duvar imalatı ve yükseltilmesi, 2.90 metre yüksekliğinde 31 metre genişliğinde ruberdam (şişme savak), balık geçidi ve kontrol odası yapılması planlanan bölgede sürdürülen çalışmalar vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanmakta.

 

Kars Çayı, etrafındaki tarihi ve turistik mekanların; Kars Kalesi, Namık Kemal Evi, Ebu'l Hasan-ı Harakani Türbesi ve Camisi, Topçuoğlu Hamamı, Muradiye Hamamı, Taş Köprü, Kümbet Camii (Havariler Kilisesi) arasından akmaktadır. Bu iş kapsamında; Kars Çayının bu tarihi ve turistik mekânların arasından geçen kısmında dere yatağı düzenlemesi, kabartma yapısı ve çevre düzenlemesi yapılarak buraların cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Buralardaki çevre düzenlemesine ait çalışmalar Kars Valiliği tarafından ihalesi yapılarak yapımına devam edilirken. Kars Çayı Dere Yatağı Düzenlemesi ve Kabartma Yapısının yapımı işi ise Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmekte. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken çevre sakinleri de yıllardır kötü durumda olan Kars Çayı’nın yapımı süren proje ile yeniden hayat bulacağını, özellikle pis kokuların ortadan kalkacağını ifade ettiler.

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.