EKONOMİ Haber Girişi : 09 Haziran 2018 00:11

Kars Besi Organize Hayvancılık Bölgesi'nin Temeli Atıldı

Kars Besi Organize Hayvancılık Bölgesi'nin Temeli Atıldı
Kars Besi Organize Hayvancılık Bölgesi'nin temeli Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından atıldı.

Kars Olay- Kars Besi Organize Hayvancılık Bölgesi'nin temeli Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından atıldı.

Ardahan Yolu üzerinde bulunan Modern Hayvan Pazarı yanındaki alanaa fizibilite ve alt yapı çalışmaları tamamlanan alanda Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi'nin temeli dualar ile atıldı.

Tarım Bakanlığı genel müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada Kars'ta kurulacak olan Organize Besi Bölgesi şehir merkezine 11 km mesafede olup, anayola yakın bir alana kuruluyor. 1476 dekar alan üzerine kurulacak olan bu tesiste 115 besi işletmemiz , 50, 100 ve 250 işletme olmak üzere toplam 11 bin 250 besi hayvanı burada yetiştirilecek, ayrıca üretilen hayvanlarımız besi entegre tesislerinde üretilecek etlerde hem Karsımızın hem bölgemizin hem ülkemizin et ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca besi Organize Sanayi Bölgemizde  yem fabrikası et entegre tesisi, BİOPLUS enerji tesisi bulunmaktadır.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; “Tarım ve hayvancılık şehri Kars’ta hemşehrilerimizin bu alandan da daha modern bir şekilde, daha verimli bir şekilde gelir elde etmesi bizim için çok önemli. Nitekim daha önce de dediğimiz gibi tarım ve hayvancılık şehri, hayvancılığın başkenti Kars’ta kesimhane olmadan olmaz dedik. Bizim bölgemiz için olmazsa olmaz modern bir kesimhaneydi. Bu anlamda bölgenin ihtiyacını yerinde görecek olan modern bu tesisin geçen yıl bu zamanlar temelini attık ve bu sene inşallah bitme aşamasına geldi. Bu bizim hayvancılığımız açısından önemliydi ama daha da önemlisi yine Kars’ın hayvancılığı anlamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verdiği desteklerdi ki sağ olsunlar ne zaman gitsek desteklerini esirgemediler. 10 binin üzerinde modern anlamda besicilik yapmak Kars adına, bölgemiz adına çok önemli.
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda sayın bakanımız siz de çiftçiyi destekleniyor, bu anlamda mazot desteği veriyorsunuz. Sayın bakanım bu durumu anlatın, hele bilmeyenlere biraz daha anlatın. Adam traktörü yanaştırıyor pompaya, diyor ki valla bilmiyorum şu kadar para verdim. Ama bilmiyor ki uygulama şöyle yürüyor, değerli bakanım çiftçiyi uğraştırmıyor, pompacıyı uğraştırmıyor. Diyor ki kardeşim kaç dekar arazi ektin, şu kadar. Dekar başına kaç litre mazot gider, şu kadar mazot. Hesabını yapıyor ve günün sonunda da diyor ki al sana şu kadar mazot desteği. Ama birileri bu hesabı, sistemin nasıl yürüdüğünü bilmediği için, zahmet edip dönüp bilen birine de sormadığı için pot üstüne pot kırıyor milletin gözünde de gülünç duruma düşüyor. Tabi ki sayın bakanım siz bu işin uzmanısınız siz doğruları anlatın ki bilmeyenler gidip yalan yanlış şeyler söyleyerek milletin kafasını karıştırmasın.
 
Kars inanç ve kültür turizmi anlamında gerçekten çok değerlerimiz var. Türklerin Anadolu’ya Sultan Alparslan ilk Ani’den giriyor ve o günden bu güne o kadar çok değerimiz var ki. Bu değerlere daha çok sahip çıkmak ve buradan kaynaklı misafir ağırlamak adına da çok proje yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde çok şey yapıyoruz. Ülkeye daha fazla değer katacak, kalkındıracak bu projeleri bizler yaptıkça birileri bundan rahatsız oluyor, birileri bunları engellemeye çalışıyor. Birileri nasıl olur da unutulmuş şehir Kars’tan Bakü-Tiflis-Kars gibi bir dünya projesi yapılan Kars’a gelindi diye rahatsız oluyorlar. Birileri nasıl olur da BTK ile birlikte Kars’ta bir lojistik merkezi yapılıyor diye çok rahatsız oluyorlar. Ve birileri yine diyor ki nasıl olurda bunlar bununla da yetinmeyip Kars-Iğdır Dilucu üzerinden bir tane daha uluslar arası proje yapacaklar. Kim nasıl rahatsız olursa olsun, kim Türkiye’nin büyümesini istemiyor olursa olsun biz inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun ekip arkadaşları olarak bu ülkeyi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürütmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz, katmaya da devam edeceğiz. 
 
İçimizdeki hainler, içimizdeki dış güçlere maşalık edenleri anlayamıyorum. Bunlar bu ülkenin menfaatini mi düşünüyor yoksa dış güçlerin menfaatini mi düşünüyorlar onu anlayamıyorum ama anladığım ve memnun olduğum bir şey var ki bilgi ve iletişim teknolojileri o kadar yaygınlaştı ki Anadolu’da hangi annem, bacım, kardeşim, amcam neyi söylerse televizyonlar anında veriyor. O cahil dedikleri, o bir şey bilmez dedikleri köylü annemde, o İstanbul’da yaşayan 65 yaşındaki ablamda, o hacı amcamda inanınki her birine dersler veriyor. Diyor ki ben 15 sene öncesini, hastane kuyruklarını, ilaç kuyruklarını, susuzluğu, açlığı, doktorsuzluğu, yolu olmayan şehirleri unutmadım. Bu anlamda ilk defa huzura kavuşmuşum, ilk defa inandığım bir liderle geleceğe yürüyorum, kimse benim kafamı karıştıramaz ve bu kutlu yürüyüşü durduramaz diyor, Allah milletimizden razı olsun. Son olarak inanıyorum ki liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu yürüyüşte yalnız bırakmayacak, o yürüyüşte güçlü bir ekip olmamız adına Kars’tan da büyük ölçüde destek bundan öncekilerde olduğu gibi bugün de artarak sürecek.
 
Ulaştırma Denizilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şehirler arası otobüs terminali yanında düzenlenen Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının sonuna kadar 860 milyon lirayı destek olarak vatandaşlara vereceklerini söyledi.
 
Desteklerin verilmesine devam edileceğini hatırlatan Fakıbaba, "Bunların başında besi desteği geliyor, süt desteği geliyor, daha önce destekler haziranın sonunda ve temmuzda veriliyordu. Biz dedik ki çiftçi kardeşlerimiz tefeciye muhtaç olmasın biz bunlara şubatta ve martın başında başlayalım ve yaklaşık 860 milyonu verdiğimiz takdirde 14.5 milyar desteğimizin 10 milyarının ödemiş olacağız, helal olsun, hakediyorusunuz daha fazlasını hakediyorsunuz." dedi.
 
Fakıbaba, AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde hizmet yaptığını vurgulayarak, "Başkaları şov yapar konuşur, eder, fakat AK Parti iş yapar, konuşmadan iş yapar.  Geldiğimi günden beri emin olun hep arkadaşlarımızla sabalara kadar çalışıyoruz. Allah'ın izniyle projelerimizle Kars'ın gelirini artacaktır. Buradaki proje en az bin kişiye istihdam sağlayacaktır, enerji üretimi başlatacaktır. Elimizden geldiği kadar sizin yanınızda olduk, olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
 
-  "Şov yapmak adına bilmediğin şeyleri konuşma"
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim faaliyetlerinde mazot fiyatları konusunda söylediği sözlerle ilgili olarak Bakan Fakıbaba, "Mazot desteğine gelince sayın Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu, diyor 'Fakıbaba sen anlamıyorsun bilmiyorsun hatta söylemek hoşuma gitmiyor yalancısın diyor' Ben hiç bir zaman cumhurbaşkanı adayı olmuş bir kişiye yalancısın diyemem, bilmiyorsun diyorum şov yapmak adına bilmediğin şeyleri konuşma diyorum. Destekler ürüne verilir kardeşim. Bu bize Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatıydı, yarısı bizden yarısı sizden. İnşallah 24 haziran seçimlerinden sonra da yarısın bizden yarısı sizden destekleri hiç tahmin etmeyeceğiniz kalemlerde ortaya çıkacaktır." şeklinde konuştu. 
 
Yapılan destekler hakkında bilgi veren Bakan Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz diyoruz ki yarısı bizden yarısı sizden, AK parti yalan söylemez, Ahmet Fakıbaba AK Parti'nin bir bakanı olarak yalan konuşmaz. Destekler şöyle olur, bir dönüm buğday eken bir kişinin tüketeceği mazot tutarı miktarı 6 literdir. Bu mısırda 10 literedir, patateste 10 literdir, bu çeltik ve pamukta 20 literdir. Yani bir dönüm pamuk ektiğinizde veya çeltik ektiğinizde bunun yarısı nedir 10 literedir, 10 litrenin desteğini verirsiniz. Ama ne diyoruz 20 litrenin 10 litresini veriyoruz, eğer mısır ektiyseniz 10 litrenin 5 litresini veriyoruz. Sayın İnce ben hiç bir zaman böyle uygun görmem sen şöyle yapıyorusun, böyle yapıyorsun şov yapmamak lazım. Biz Allah'ın izniyle sizlerin hizmetkarıyız, size hizmet etmek bizim için şereftir."
 
- "Başkaları söz söyler şov yapar AK Parti projeler ortaya koyar"
Fakıbaba, ellerinden gelen tüm destekleri esirgemeyeceklerini vurgulayarak, "Yeter ki Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, sizlerden istirhamım fırsat verin, başkalarına kanmayın başkaları söyler. Yapamayacaklarını bildikleri için asgeri ücretini birisi 3'e çıkartıyor, birisi 5'e çıkartıyor, birisi havadan yağmur yağdırıyor. Bunlar şov yapıyorlar, biz sadece iş yaparız başkaları söz söyler şov yapar AK Parti gerçeği projeler ortaya koyar. Allah'ın izniyle sizlerle beraberiz, sizlerle çok güçlü bir Türkiye'yi ve Kars'ı ortaya koyacağımıza inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.