KARS Haber Girişi : 01 Ağustos 2019 00:45

Kars Belediyesinin Şeffaflık Anlayışı İki Ay Sürdü

Kars Belediyesinin Şeffaflık Anlayışı İki Ay Sürdü
Kars Belediyesinin şeffaf belediyecilik anlayışı ancak iki ay sürebildi.

Kars Olay-Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in her ay belediyenin önüne astırdığı ve basınlada ayrıca paylaştığı gelir-gider tablosu ne yazıkkı bu ay asılmazken, akıllara gelen soru ise şu oldu; "Şeffaf Belediyecilik, Halkla Birlikte Yönetme" anlayışı iki aylık mıydı?

 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI RAFA MI KALKTI?
Kars'ta 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP'den Kars Belediye Başkanı Seçilen Ayhan Bilgen'in "Birlikte Yöneteceğiz" sözleri yavaş yavaş havada kalmaya devam ediyor yorumları git gide kuvvetleniyor.

Seçim sürecinde ve seçilerek göreve geldikten sonra ise birlikte yönetim şekli ve şeffaf belediyecilik anlayışı yavaş yavaş rafamı kaldırılıyor. Gelir Gider Tablosunun bu ay açıklanmaması ise acaba haziran ayındaki ödemelerin kamuyounla paylaşılmaması belediye halkın duymasını istemediği bir ödeme mi yaptı sorusunu akıllara getirirken, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in önceki açıklamalarında "Halkla Birlikte Yönetim" söylemleri "Kendi Kendine Yönetim" şekline dönüşmesi mantığınamı geçildi yorumlarını kuvvetlendiriyor?

06-30 Nisan 2019 Tarihleri arasındaki gelir gider tablosunu 03 Mayıs 2019 günü, 02-31 Mayıs 2019 tarihleri arasındaki gelir gider tablosunu 10 Haziran günü hem kamuyouyla hemde belediyenin önüne astıran Ayhan Bilgen'in Haziran ayı gelir gider tablosunu Temmuz ayı bitmesine rağmen astırıp astırmayacağı ise şimdiden Kars Kaomuyoyunda merak konusu olmuş durumda.

 

HAFTALIK DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI DAMI İPTAL EDİLDİ?
Öte yandan yine belediyenin şeffaf ve sorgulanabilir belediyecilik yönetimiyle yönetme anlaşına binayen Belediye'de yapılan haftalık değerlendirme toplantıları ise önce iki haftada bir toplantı daha sonra aylık toplantıya dönüştürülürken bu ayda ise yine toplantı yapılmadığı ve kamuyoyunu çalışmalar hakkında bilgilendirmediği görüldü. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sanane 05 Ağustos 2019 20:35

    Eee bugün twitterda yayınladı eş başkankar gelir gider tablosunu niye ortalığı velveleye verdiniz